Gott převzal v bolestech dvě ceny TýTý, zpěvačkou roku je Lucie Vondráčková

Lubos-Prochazka

Anketa televizní popularity TýTý 2009 zná své vítěze. Nejpopulárnější tváří roku se stal Karel Gott (70). Zlaté zrcátko dostal v kategoriích "zpěvák roku" a "absolutní vítěz". Pro ceny si došel ve velkých pooperačních bolestech. Zpěvačkou roku se nečekaně stala Lucie Vondráčková (30).

Bolesti má Karel Gott po operaci páteře, kterou podstoupil tento týden v pondělí. "Ještě do půl šesté nebylo jasné, jestli dorazí nebo ne," řekl Kouli.cz moderátor TýTý Karel Šíp, podle kterého zpěvákovi pomohly odpolední infuze ve vojenské nemocnici ve Střešovicích. Mistr tedy nakonec do Divadla na Vinohradech přijel. Neseděl bohužel v hledišti, ale ležel v zákulisí. Nechtěl zůstat doma a toužil divákům za jejich hlasy poděkovat. Objev roku Martin Chodúr, zpěvačka roku Lucie Vondráčková a Karel Čáslavský, který vstoupil do Dvorany slávy. Foto: Luboš ProcházkaPřed vyhlášením kategorií "zpěvák roku" a "absolutní vítěz" si s pomocí berlí stoupnul, přešel ke straně jeviště a pak si pomalým krokem došel pro ceny.
"V poslední době se často bavíme s přáteli, jaké léky jsou na co dobré. Toto je opravdu ten nejlepší lék, nejlepší štěstí pro mě, kromě mé rodiny a mých nejbližších… Je to lék, inspirace a zároveň závazek do budoucna," řekl dojatý Gott bouřlivě tleskajícímu divadlu.

Vondráčková porazila Bílou, "objevem" je Chodúr
V kategorii zpěvačka roku došlo i letos k překvapení. Ivetu Bartošovou vystřídala na prvním místě Lucie Vondráčková a kdysi každoroční sběratelka TýTý Lucie Bílá tak opět ostrouhala. "Myslím, že síla zpěváků a zpěvaček je v písničkách – v jejich textech, v jejich melodiích. A na to já celý život sázím," řekla Kouli ke svému vítězství Vondráčková. Objevem roku se stal vítěz Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr (20), který si dokonce v přímém přenosu živě zazpíval píseň od Lady GaGa Paparazzi, během níž ho doprovázely tanečníci. Koule si ovšem myslí, že už by to chtělo jiný song.

Témata:,