John Lennon účinkuje v reklamě na auto, fandové se zlobí

Hana-Slivova

Fanoušci liverpoolské čtveřice The Beatles jsou naštvaní. Nelíbí se jim, že se podobizna Johna Lennona objevila v reklamě na auto, a nesouhlasí s tím, aby vdova po Lennonovi, Yoko Ono, "zneužívala" odkaz kapely ke komerčním účelům.

pollUž skoro třicet let je mrtvý, nyní se ale objevil v reklamě na auto. Řeč je o Johnovi LennonoviThe Beatles, který ve spotu na vůz Citroën DS3 sedí u stolu a „hovoří“ o napodobování minulosti, ohlížení se do minulosti a o tom, že bychom nyní měli vyzkoušeli něco nového .

Lennonovo video poskytla automobilce vdova po muzikantovi, performerka Yoko Ono (77), fanoušky The Beatles ale jeho podobizna ve spotu rozhořčila. Argumentovali mimo jiné tím, že John Lennon by něco podobného nedovolil.
Na obranu Yoko Ono ovšem vystoupil její syn Sean Lennon (34). Tvrdí, že matce nešlo o peníze, chtěla prý jen Lennona vrátit do povědomí. „Viděl jsem ten spot a chápu, proč jsou lidi tak naštvaní. Ale ona to nedělala pro peníze, chtěl jsem jen, aby se na tátu nezapomnělo,“ napsal si 2. března na svůj Twitter.  

Sean Lennon se Yoko Ono, kterou fandové kapely často obviňují z komerčího zneužívání odkazu The Beatles, zastával už dříve.  
Automobilová společnost po odvysílání reklamy sdělila, že si Lennona pro své záměry vybrala kvůli jeho univerzálnímu, nadčasovému a kultovnímu dosahu. Reklama měla premiéru 14. února na britské televizní stanici ITV1.

Podívejte se na reklamu s Johnen Lennonem

Témata: