Mistrovství ČR a SR v sufingu


Česká a Slovenská republika znají své mistry v surfingu. Historicky prvním vítězem šampionátu se stal - v mužské kategorii: Jan Klvaňa a v ženské: Tereza Olivová. A jak píšou některé naše bulvární bahno-deníky: Máme foto!!! :o)

První mistrovství v surfingu Česka a Slovenska „Quiksilver Czech and Slovak Surfing Championship" proběhlo ve dnech 20. – 29. června na pobřeží Atlantického oceánu ve francouzském Seignosse. Pláž Les Estagnos se na celý týden stala centrem nejlepších surfařů z naší země a Slovenska. Šéfem celého závodu byl současný kouč anglického a jihoafrického národního týmu a bývalý profesionální surfer z jižní Afriky – Kevin Olsen. Ten má mimochodem hodně blízko k našim surfařům! Už druhým rokem v Hossegoru vyučuje na českých Surf Tripech, které spoluorganizuje vítězka ženské kategorie a historicky první mistryně ČR a SR v surfingu – Tereza Olivová. Ta ve finále porazila slovenskou jezdkyni Alexandru Cisárovou a bývalou miss České republiky Terezii Dobrovolnou. Za finálové jízdy získala od poroty hodnocení 9,5 bodu. (to je dóóóóst dobrý :o)

Tereza Olivová: Začala surfovat před třemi lety ve francouzském Hossegoru, kde nyní spolupořádá výukové kurzy surfingu pro začátečníky a mírně pokročilé surfaře. Surfovat se učila v Indonésii, na Bali, Lomboku, Itálii a v Kalifornii. "Takový úspěch jsem v žádném případě nečekala," řekla vítězka po vyhlášení výsledků. „Pomohly mi především příznivé podmínky, ideální velikost přílivových vln a podpora účastníků našich surfových kurzů". Vedle úspěchu překvapila Olivovou i vysoká úroveň závodu, velká účast publika a dobrá organizace.

Tereza Olivová

Jan Klvaňa: Tak tenhle borec se věnuje surfingu již 5 let! A do těchto závodů vstupoval, jak jinak, s vysokým sebevědomím. To odměnil prvním místem. Jak říká: „Cítil jsem, že v těchto závodech můžu dobře obstát. Jezdilo se mi celou dobu výborně, ale byl jsem fyzicky vyčerpaný. Dnes jsme měli čtyři heaty po 30minutách, to jsou dvě hodiny intenzivního pádlovaní. Když jsem chytnul tu nádhernou vlnu jen 6 minut před koncem, dodalo mi to další energii." Stal se tak historicky prvním mistrem Česka i Slovenska v surfingu.

Jan Klvaňa

Nevypadá to báječně?

 

Za celou radio DJ crew Congratulations!!!:o)

Témata: