Němectví je naše povaha, všichni jsme tak trochu Přemek Podlaha, recitoval Kapitán Láska


Rapper James Cole povýšil na Kapitána Lásku. Deska jeho nového projektu vyšla minulý podzim na labelu Bigg Boss, nyní se Kapitán chystá s živou kapelou obletět Českou republiku. Terčem jeho druhého náletu se 20. března stal pražský klub SaSaZu. A byla to výživná akce.

Kapitán Láska není jen hodnost. Kapitán umí být i pěkně zlobivý. Mohl by velet politické straně drzounů, tanečnímu souboru kopulačních pohybů i zlým jazykům; z kapitánského můstku má James Cole zkrátka stále nadhled.  
Blok OrikouleVšichni ti, kteří měli v sobotui chuť na lásku i sprosťárny marinované v dobré hudbě, se museli připoutat, aby vydrželi. Show totiž odstartovala až kolem půlnoci.
Střídání proběhlo po důkladné rozcvičce, které velel DJ Mike Trafik. Kapela ve složení Yarda Helešic, baskytarista a režisér Risto Sokolowski a bubeník Tomáš Kozelka, jištěna DJem Enemym, namíchala příjemně výbušnou palivovou směs z rapu, funku, soulu a tvrdého rocku. Dámy jistě nezapomenou na basové vibrace, na opuchlé uši nezbývá než druhý den přikládat syrové hovězí. 

Poslechněte si Kapitána Lásku

Sladký Kapitán Láska začal z ostra. První tóny písně Ty mě zabiješ nadzvedly sukně přítomných slečen. Risto Sokolowski zamířil krkem baskytary hodně vysoko a zaklonil se ve stylu baskytaristy Flea z Red Hot Chili Peppers. Pro důkladnější seznámení se pokračovalo písní Kapitán Láska a přítomným se dostalo ujistění, že nikdo neví, kam se doletí. Onatomá, příběhem o lásce k penězům, si pak Kapitán u řady přítomných dam rozhodně nešplhnul.

Závěr koncertuZazpívala si celá Big Boss smečka
Label Bigg Boss, u které Kapitánovi deska vyšla, je velká smečka a každý člen si v rámci show Kapitána Lásky užil svůj štěk. Jako první přišel na řadu Orion, z projektu Orikoule tak zazněly Už nechci být sám a Afterparty ve skvělé funkové verzi. S živou kapelou měla daleko větší energii a rozezpíval se u ní dokonce i DJ Enemy. Nástup měli i další hosté, Mike Trafik (tentokrát jako klávesák) a Vladimir 518, kteří rozjeli pořádný rock`n`roll s novou verzí H.P.T.N. a Rok PSH. Zdá se, že přístup Kapitána Lásky je nakažlivý, krátce totiž zapěl i Orion. Škoda jen, že rapperům nebylo přes masu basů pořadně rozumět.
Gorilí Vítěz bere vše společně s hostujícím LA4 předal velení opět Kapitánovi, který pokračoval skupinovým sexem – pro tuto chvíli tedy pouze v textu. V Kouli neproběhla žádná cenzura a všichni si tak mohli procvičit výslovnost slova “3,14ča”.
Kapitánův další rozkaz zněl: Umění!, a tak přišla zklidněná hitovka Co tak najednou, již Kapitán odzpíval plným hlasem. Ne že by byl Kapitán mistrovský zpěvák, řekněme, že je spíše zdrženlivý, nepřepíná se, ale jeho zpěv má o to větší kouzlo.
Kapitán LáskaV písni Kupuj věci, která trochu připomněla Monkey Business, nezůstal Kapitán konzumu nic dlužen. Na řadu ale opět přišli hoši z Bigg Boss. “Nazdar, bozi,” zdravil Hugo Toxxx, který předvedl trochu ze své sólovky a trochu z repertoáru Supercroo.

Zdravá nákaza od Kapitána Lásky
Jako v každé smečce, i v Bigg Boss jsou jedinci statní, ale i ti, kteří nikdy nemohou získat až takový respekt. Pro tuto chvíli známe jejího Kapitána, jak to ale bude dál? Kapitán měl v záloze krátkou pohádku, kterou vygradoval slovy: “Němectví je naše povaha, všichni jsme tak trochu Přemek Podlaha.” Poslední blok Kapitána Lásky uzavřel song Máš co si chtěl. Na rozloučenou zazněla ještě hymna Parket s promenádou všech hostujících rapperů.
Arogantní, vtipný, s názorem, hudebně masitý a zároveň aspirant na pop, to je na české scéně  výjimečný úkaz. Kapitán Láska je důkaz toho, že se vyplácí, když je rapper tvrdý především k sobě. Živostí a nadhledem snad Kapitán nakazí další české hip hopery. Tato nákaza je totiž velmi zdravá.

Kapitán Láska
Praha, SaSaZu, 20. března 2010

Kapitána Lásku zastihnete i v dalších městech, sledujte fanouškovské stránky na Facebooku.
Těšit se můžete i na další jeho projekt Halucinace z III. patra, “ani desku, ani mixtape”.
Inspirací byl prý Kapitánovi Mejla Hlavsa. Ukázky můžete slyšet na Kanálu Lásky
Témata:, , ,