Pražská divadla se bouří!


Pražská divadla se bouří! Možná brzy půjdou do kytek! Proč? No tak to si sami přečtěte! Radio DJ pražská divadla samozřejmě plně podporuje a s nimi i všechny, kdo podepsali petici "Za Prahu kulturní"!

Vážení příznivci Městských divadel pražských, milí diváci!
Obracíme se na Vás jako na občany hlavního města Prahy, kteří se zajímají o kulturní dění. Pražská umělecká veřejnost je vážně znepokojena vývojem podpory kultury v hlavním městě. Po vyhlášení kulturních grantů na rok 2008 je zřejmé, že nový pražský grantový systém snižováním příspěvků likviduje neziskové subjekty a zároveň podporuje podnikání v kultuře. Veškeré pokusy z naší strany o solidní jednání s představiteli města na toto téma selhaly, a proto jsme se rozhodli k jedné z krajních možností – veřejnému protestu.
Petice „ZA PRAHU KULTURNÍ" vyzývá Zastupitelstvo hlavního města, aby projednalo pět bodů, které by měly vést k přehodnocení grantového systému a k nápravě největších škod. Chcete-li, aby se pražská kultura pohybovala ve standardních evropských podmínkách, podpořte svým podpisem požadavky odborné kulturní veřejnosti.
Pokud se chcete k petici připojit, máte několik možností: petice je k podpisu v pokladně a na vrátnicích Divadel ABC i Rokoko. Dále ji můžete podepsat v pokladně divadla ABC, Divadla Archa, Divadla v Celetné, Činoherního klubu, Švandova divadla na Smíchově, Divadla Na zábradlí, Divadla pod Palmovkou, divadla Ypsilon, divadla ářčáářDISK, a také v kavárně Merkur v pasáži Divadla v Dlouhé. Podepisovat mohou občané starší 18 let.
Podpisová akce vyvrcholí shromážděním občanů – happeningem – ve čtvrtek 24. dubna 2008 v 8.30 na Mariánském náměstí před budovou radnice. Jste srdečně zváni.
Tady tu petici pohodlně přes internet můžete podepsat. Stačí vyplnit jméno, příjmení, jakou máte práci a pokud chcete, tak i kontakt na vás.

Odkaz here: http://www.tydenika2.cz/petice

Help:o)

Témata: