Rozpustilá Kesha chutná jako dětský bonbónek s umělým sladidlem

Jana-Moravcova

Je z Nashvillu, ale místo country se prosadila mixem hudebních stylů, který sama nazývá hip-pop-dance. Celých sedm let trvalo hvězdičce Keshe, než dala dohromady materiál na svou první desku. Patnáctce tanečních skladeb na debutu nazvaném Animal vládne singl Tik Tok.

. Vliv obou zpěvaček je na debutové desce Keshy jménem Animal velmi znát.

Podívejte se na singl Tik Tok

http://www.youtube.com/watch?v=XIz-MmKeoCs

Hlavním sen si ale dvaadvacetiletá zpěvačka nesplnila. Její idol, zpěvák Prince, se do role producenta zlákat nenechal, takže se Kesha musela spokojit „jen“ s týmem pod vedením  známého Dr.Luka. Ten na druhou stranu pomohl na svět singlům jako Girlfriend od Avrile Lavigne nebo hitovce I Kissed a Girl od zmíněné Katy Perry.

Ahoj, já jsem Kesha, tvoje party girlRádoby rozpustilá Lady Gaga s výrazem třináctileté dívenky
Jenomže jak se zdá, umění producentů se na novince Keshy smrsklo na vypiplaní prvních dvou singlů. I když se Kesha snaží míchat lektvar složený z

), Party At a Rich Dude‘s House nebo Boot & Boys. Jasně, ne vždycky prahneme po duchaplných tématech, ale když si dvacetiletá dáma hraje na přihlouple rozpustilou školačku s copánky (jako třeba v Kiss‘n Tell), budí to přinejmenším rozpaky.

Popové album Animal v sobě ukrývá kromě potenciálně lákavých hitů pro mnohé diskotéky i další poklady. Třeba pokus o gospel křížený s podmanivou r‘n‘b baladou Stephen. Při rozšifrování milostného vzkazu jistému Stephenovi máte pocit, jako kdybyste právě rozkousali cukrátku s umělým sladidlem.
Your Love Is My Drug zase jako by vypadla z repertoáru kolegyni Miley Cyrus, tenhle popový song by se skvěle vyjímal v soundtracku k nějakému teenagerskému seriálu. Kesha nešetří zvonivými disko beaty a elektronickými zvuky ani efekty měnícími hlas.
Příkladem je singl Tik Tok, a ve stejném duchu se nese i většina skladeb na albu. Tyhle písničky přenášejí posluchače v čase někam daleko – tam, kde je teplo, spousta peněz  a kde se na pláži pijí ty nejlepší drinky.

KeshaKdo si počká, ten se dočká
Abychom ale byli spravedliví; hůl nelámeme nad všemi Keshinými kousky. Jednotícím prvkem povedenějších skladeb jsou chytlavé melodie, nápad a zajímavé provedení. Taková kritéria splňuje pomalé elektronické árenbíčko Hungouver (když si odmyslíme velkolepé a srdceryvné refrény) a sekunduje mu ležérní Backstabber s velice příjemným žesťovým začátkem.

Pozoruhodnou tečkou za jinak spíš slabším albem je finální a navíc bonusová skladba VIP. Šanci se k ní dostat mají ale asi opravdu jen VIP osoby, které neodradí předchozí materiál. Elektronicky zajímavě vyvedená písnička s chytlavým rytmem a tajemnou atmosférou, která příjemně ředí předešlou přeslazenost, si určitě pozornost zaslouží.
Škoda toho Keshina zajímavého hlasu, který by si zasloužil lepší uplatnění než jen vykřikování „party slov“ do rádoby taneční muziky pro diskotéková děcka.

Kesha – Animal
Vydavatelství:
Sony Music
Celkový čas: 49:48
Seznam skladeb: Your Love Is My Drug, Tik Tok, Take It Off, Kiss‘n Tell, Stephen, Blah Blah Blah, Hungover, Party At a Rich Dude’s House, Backstabber, Blind, Dinosaur, Dancing With Tears In My Eyes, Boot & Boys, Animal, VIP

 

.

Témata:, ,