Scorpions za dva týdny zahájí v Praze rozlučkové turné

Lubos-Prochazka

Už za dva týdny se Praha stane první zastávkou posledního turné slavné německé rockové skupiny Scorpions. Koncert se odehraje v 02 aréně, v prodeji jsou poslední stovky nejlevnějších lístků.

Tříleté megaturné Get Your Sting And Blackout World Tour má být po zhruba čtyřicetileté kariéře jejich posledním. Scorpions si podle zpěváka Klause Meineho uvědomují svoji obrovskou popularitu v České republice, kde se jejich hit Wind of Change stal pod názvem Pískaná součástí většiny vesnických zábav.  "Hrajeme u vás moc rádi. Češi mají opravdu hardrockové srdce. Někteří naši fanoušci od vás s námi dokonce jezdí na koncerty po celé Evropě. I proto jsme se rozhodli naše poslední turné začít právě v Praze," řekl lídr kapely Meine. Šňůra zavede rockové veterány také do USA, Jižní Ameriky, Asie nebo Ruska.

Loučení s novou deskou
Scorpions chtějí ukončit svoji kariéru albem Sting In the Tail, které vychází 19. března. "Každopádně se těšte na na výbornou desku, stoprocentní Scorpions," vzkazuje fanouškům Meine. Podle kytaristy Matthiase Jabse si členové kapely řekli, že "hudební dráhu zakončí v nejlepším tímto výjimečným albem".

Podívejte se na klip k nejslavnější písni Scorpions Wind of Change

Scorpions – Get Your Sting And Blackout World Tour
Kdy:
15. března
Kde: O2 arena, Praham Vysočany
Čas: 20:00
Vstupné: 690 Kč, 1090 Kč v síti Sazkaticket

Témata:,