Soud s Jacksonovým doktorem bude v úterý, Conrad Murray zašel ke zpěvákovu hrobu

Lubos-Prochazka

Soud s osobním doktorem Michaela Jacksona (+50) proběhne v Los Angeles už zítra. Rádio Frekvence 1 dnes tuto informaci vypátralo na hollywoodském serveru tmz.com. Podle něj Conrada Murraye obviní z neúmyslného zabití. Lékař ale tvrdí: "Jsem nevinný". Murray dokonce navštívil Jacksonův hrob.

Server TMZ.com, který loni v červnu jako první oznámil, že Michael Jackson zemřel, přináší informace od svých zdrojů, podle kterých dojde k soudu zítra – tedy v úterý 9. února. Kolem budovy v Los Angeles už chystají bezpečností opatření. Soud se totiž bojí o život lékaře Conrada Murraye. "Jsem nevinný," tvrdí den před soudem Murray, který dokonce v posledních hodinách podle serveru TMZ.com zašel k Jacksonovu hrobu. Conrad Murray přichází k mauzoleu, kde jsou pochvány Jacksonovy ostatky. Foto: TMZ.comFotografové ho zastihli zkroušeného ve Forest Lawn Memorial Parku u Los Angeles. Do mauzolea, kde jsou Jacksonovy ostatky pochovány, ale nešel.

Co se vlastně stalo?
Jacksonovu smrt podle výsledků vyšetřování způsobilo smrtelné množství léku propofol, který mu Murray podal. Přípravek naordinoval zpěvákovi spolu s dalšími dvěma sedativy, aby mu pomohl překonat nespavost. Dávka se ale ukázala být příliš silná a Jackson loni 25. června zemřel na zástavu srdce. Murray, který má kardiologickou praxi v texaském Houstonu, prý Michaelovi dával přípravky s propofolem jako léky proti nespavosti opakovaně od loňského května, kdy začal pro Jackona jako osobní lékař pracovat.

Propofol je součástí do žíly podávaných anestetik určených k uspání pacienta při chirurgických výkonech. Přípravek by měli používat výhradně profesionálové v lékařském prostředí. Jackson, známý svým výstředním životním stylem, prý užíval propofol nepravidelně zhruba už deset let.

Čtěte na TMZ.com:  Dr. Conrad Murray to Judge — I’m ‚Not Guilty‘
Čtěte na Kouli.cz: Michael Jackson zemřel * Tereza Pergnerová: Bůh ho smrtí ochránil

Témata: