Třetí kolo soutěže DJM je již minulostí


Kvalifikační kola se přehouply přes svoji polovinu a soutěž DJ MASTERS nabírá na obrátkách. Třetí kvalifikační kolo nabídlo spoustu zajímavých okamžiků a my vám přinášíme výsledky, report a fotky.

6.5.2009 soutěžilo 18 djů  z 26 přilášených v pořadí Tosha, Kan-Jacca, Nirthy, Conspira, Lucas.O, Albi, Lowa, Upgrade, Olivaz, Strain, Archee, Destroyer, LWQ, Cooler X, Joe Cross, Sweshfresh, Felixius a Mireczek.

Hned první dj Tosha ukázal svižný set, ve kterém použil 2 gramofony a jeden cd player. Po něm přišla na řadu první djka v soutěži dj Kan-Jacca se svým drumandbassovým setem, který porotu potěšil. Další v pořadí dj Nirthy nakonec skončil těsně za postupujícími, ale své příznivce mezi diváky si určitě našel. Dj Conspira se nevyvaroval chybám ve svém setu a od poroty si vyslechl i menší kritiku ohledně přípravy. Jiný šálek kávy však nalil dj Lukas.O. Na dva cd playery předvedl neuvěřitelně žánrově pestrý set i s pár scratchy a porota zhodnotila jeho vystoupení jako do té doby nejvydařenější.

Těžkou pozici měl po něm hrající dj Albi, který jako hodně djs před ním nepředvedl ve svém setu začátek ani konec a za to sklidil od poroty kritiku. Po něm přišel na řadu jeden z favoritů soutěže dj Lowa. Do svého mixu Pioneer si zapojil notebook, MPC, 2 gramofony a zahrál set plný scratchů a speciálních efektů podpořený samply z MPC. I přes nepříliš poladěnou hlasitost jednotlivých tracků si vysloužil ohlas jak u publika, tak i u poroty. Následující dj Upgrade nepředvedl nic navíc a porotu nepřesvědčil. Stejně tak dj Olivaz, který však má podle poroty potenciál, ale musí na tom zapracovat. Zato dj Strain zapojil 3 gramofony a předvedl harmonický oldschool house set se skvělými acapellami, za který sklidil od poroty kladné hodnocení.

Dj Archee namíchal energický set z notebooku a 2 gramofonů, který by se podle poroty hodil spíše do rádia, přesto sklidil kladné hodnocení. 2 gramofony a 2 cd playery, tak vysoko si položil laťku dj Destroyer. Set mu však příliš nevyšel, protože ho zradila vypůjčená technika. Jelikož si však mohl techniku vzít vlastní, nemůže se toto brát jako polehčující okolnost.. Dj LWQ si na djský stůl vyskládal vlastní kontrolery a mix Korg a také notebook. Všichni byli plni očekávání, co z toho bude. Nakonec předvedl dj LWQ party mix, který porota posoudila jako nevhodný pro soutěž. Nevyužil svoji techniku, jak mohl. Skvělý začátek měl dj CoolerX, který hrál na 2 cd playery. V průběhu však udělal chyby a porotu nepřesvědčil.

Dj Joe Cross namixoval kompaktní set příjemný na poslech, podle poroty však předvedl málo djského umění. Dj Sweshfresh zahrál líbivý techno, house set na 2 gramofony, který doplnil i o pár scratchů a zaslouženě si vyslechl kladné hodnocení. Jako jeden z mála djů předvedl dj Felixius začátek i konec setu, což porota ocenila, ale dodala, že potřebuje ještě trénovat. Poslední v pořadí dj Mireczek byl sice rychlý, ale naložil si příliš mnoho. Do svého setu použil 4 gramofony, 2 cd přehrávače a mikrofon. Podle slov dje Aiffela kandidát na vítězství „hvězdné pěchoty“. Kategorie Technika se zúčastnil pouze dj Lowa a dj Mireczek.

Postupující v kategorii Show

Dj Lowa
Dj Lukas.O
Dj Strain
Dj Archee
Dj Sweshfresh
Dj Kan-Jacca

Postupující v kategorii Technika

Dj Lowa

Témata: