A BANQUET nabízejí svůj debut „Kiss The Night!“ ke stažení zdarma!


A Banquet je nová nadějná kapela přinášející na českou hudební scénu vlastní styl zvaný Futu-roll. Skupina, která jako první v České republice uvedla „do provozu“ pojem online streamovaný koncert, vydala koncem roku 2010 debutové EP s názvem Kiss The Night!.

„Milujeme noc, protože se v ní člověk stává svobodnějším, protože je krásná a protože má nepopsatelnou atmosféru, která bourá konvence a stereotypy – i o tom je jak naše deska, tak A Banquet vůbec,“ vysvětluje název EP frontman a kytarista Mathieu von A Banquet. Kromě něj v kapele fungují baskytarista Michael von A Banquet a bubeník Richard von A Banquet.

Na EP Kiss The Night! spolupracovala celá kapela a výsledkem je dle jejich vlastních slov fúze spousty žánrů, které mají rádi – od 80´s k tomu nejsoučasnějšímu. Je to deska plná energie, niterních pocitů, frackovství, deprese a naděje, zkrátka je taková, jací jsou členové kapely. „Chceme vystoupit z šedi, která panuje na české scéně, a chceme, aby cokoli, co děláme, bylo na evropské úrovni. Už nás nebaví si pořád číst, že je něco dobrý ´na český poměry‘. Hudba je jenom jedna a my chceme něco dokázat,“ říká Mathieu.

Produkce EP se ujal Boris Carloff, který v minulosti spolupracoval například s kapelami Kryštof nebo Sunshine. „A Banquet je kapela, se kterou mi stojí za to pracovat. Kromě nesporného talentu je tu i pracovitost a pokora, která se u českých kapel vyskytuje s nepravidelnou vzácností…“ uvádí Carloff.

A Banquet založili Mathieu a Michael v létě 2009 poté, co rozpustili své předchozí kapely – chtěli se věnovat hudbě naplno. Oficiální vznik ale datují až od října 2009, kdy je doplnil bubeník Richard. Za svoji poměrně krátkou existenci stihla tříčlenná formace odjet více než padesát koncertů, zahrát si po boku kapel jako NiceLand, 100°C, Cartonage nebo The Feud (UK) a představit se hned několikrát na Slovensku. Jako první kapela v ČR uskutečnili A Banquet dva online akustické koncerty vysílané živě z obývacího pokoje. Během nich komunikují s fanoušky prostřednictvím Facebooku.

A Banquet se také jako jedna z mála českých kapel objevila na světoznámé internetové televizi Balcony TV, která vysílá také například z New Yorku, Londýna, Paříže nebo Toronta. Skupina definovala vlastní hudební styl FUTU-ROLL, který pro ně představuje mix 60., 70. a raných 80. let spolu s moderními nezávislými žánry jako indie, electro, nu-rave a dalšími.

Oživte si svůj hudební přehrávač originální hudbou, kterou nebudete chtít přestat poslouchat! Album ke stažení ZDARMA zde!

–A Banquet na facebooku,twitteru, myspacebandzone.cz, oficiální stránky kapely