A BANQUET SLIBUJÍ INDIE PARTY SEZÓNY!


Pokud jste o A Banquet ještě neslyšeli, tak zpozorněte, protože tahle pražská trojice se dokázala za pouhý rok propracovat na špičku české Indie scény. Byli vyhlášeni jako Objev roku 2010 na serveru IndieMusic.cz a jako objev byli vybráni i na promo pozici serveru Bandzone.cz. 16. května 2011 chystají svůj první velký koncert v pražském Lucerna Music Baru a jako speciální hosty si přizvali dvě zahraniční kapely. Z Británie přijedou The Feud, partička, která si ČR velmi oblíbila a se kterou A Banquet spolupracovali už na podzim 2010, a ze Slovenska dorazí The Swan Bride, nejuznávanější indie skupina našich východních sousedů.

A BANQUET /CZ/
A Banquet se zapsali do povědomí nezávislé scény na jaře 2010 singlem Dark Streets a na podzim debutovým EP Kiss the Night!, které produkoval Boris Carloff (Kryštof, Sunshine,…) a které je zdarma ke stažení na Facebook profilu kapely. Během necelého roku odehráli dvě koncertní šňůry, čítající více než 50 koncertů v ČR a několik na Slovensku. Nyní plánují jarní turné, v rámci kterého se podívají např. i do Německa, Polska, Slovenska a Británie. Vrcholem turné v ČR bude bezpochyby pražský koncert v Lucerna Music Baru, první velký koncert A Banquet, ze kterého kapela plánuje ve spolupráci se serverem IndieMusic.cz pořídit i záznam.

THE SWAN BRIDE /SK/
The Swan Bride patří již ke stálicím slovenské indie scény a jsou bez debat to nejlepší, co může nabídnout. Že se jedná o opravdu výjimečnou kapelu, dokazuje i support Marylina Mansona či předskakování britské kytarovce Foals ve Vídni. The Swan Bride v současné době píšou materiál na novou desku, která naváže na kladně přijaté album „2“ z roku 2010. V březnu kapela odjíždí na exoticky znějící balkánské turné. Českému publiku se představí po více než roce.

THE FEUD /UK/
The Feud, electro-heavy-dance-rock kytarovka z Manchesteru, se představí českému publiku již potřetí. Poprvé si získali české fanoušky na Rock For People 2010 a o půl roku později potvrdili pozici velké naděje ostrovní scény na společných koncertech s A Banquet v Olomouci a v přeplněném Chapeau Rouge v Praze. The Feud nyní intenzivně pracují na materiálu na debutovou desku, která se bude natáčet v letošním roce, na přelomu ledna/února odjeli turné s australskými hvězdami Sick Puppies a když kluci zrovna nedrtí pódia, zajdou si zahrát fotbal třeba s Muse…

OPEN DOOR: 19.30

Lístky jsou k dostání v předprodeji v Lucerna Music Baru za 150 Kč, na místě za 180 Kč.

Pokud se na vlnu A Banquet chcete naladit už teď, rozhodně neváhejte a stáhněte si ZDARMA jejich debutové EP!

Videa:
http://www.youtube.com/watch?v=Lg157Zzlgv8