Abnormální lidé – báli byste se jich?

Redakce

Špatné vlasy, křivé zuby, sem tam nějaký pupínek, malá výška, větší zadek, větší nos, větší cokoliv - kdo by to neznal. Ruku na srdce, kolikrát v životě se vám stalo, že jste se sebou nebyli spokojeni? Určitě nejednou. Na světě ale existovali a existují lidé, kteří by dali možné i nemožné, aby vypadali jako vy, protože sami byli poznamenáni nějakou vadou, deformací. Častokrát je jejich vizáž živila, protože nic jiného dělat nemohli. Podívejte se na pět lidí, kteří žili a měli to o dost těžší než vy.

  • Koo Koo  The Bird Girl – Vlastním jménem Minnie Woolsey se narodila roku 1880 v Georgii. Trpěla vrozenou poruchou zvanou Virchow-Seckel syndrom, kvůli které byla malá a měla malou hlavu. Spolu s většíma očima, nosem podobným zobáku a velkýma ušima vypadala jako pták. Navíc byla plešatá a bezzubá. Pracovala jako bavič. Bavila se ale při tom ona?
  • Isaac W. Sprague – Isaac se narodil roku 1841 v Massaachusetts. Až do dvanácti let byl normálním chlapcem, pak ale začal velice rychle hubnout. Rodiče s ním chodili po doktorech, ale nepomohlo to a Isaac stále ztrácel na váze. Jeho vyhublost ho nakonec živila. Jako Žijící kostra vystupoval na karnevalech. A proč byl tak vychrtlý? Oficiálně nebyl jeho stav nikdy identifikován, ale hovořilo se o extrémním případu svalové atrofie.
  • Alice E. Dohety – Tato dívka s přezdívkou Minnesota Woolly Girl se narodila roku 1887 s onemocněním hypertrichoza lanuginosa. Jedná se zvýšený růst jemného ochlupení po celém těle, včetně obličeje. Jako většina lidí s nějakou abnormálností se svou vizáží živila.
  • Leonard Trask – Leonarda můžete najít na internetu také jako The Wonderful Invalid. S deformací se nenarodil, ale přivodil si ji ve svých dvaceti letech, když spadl z koně. O několik let později si při automobilové nehodě zlomil 4 žebra a klíční kost. Při další nehodě se pak uhodil do hlavy a způsobil si několika centimetrů dlouhý šrám. Svým zjevem se stal kuriozitou.
  • Ella Harper – Tato slečna nosila přezdívku Velbloudí dívka. Narodila se roku 1870 s vrozenou nemocí genu recurvantum, kdy má jedinec deformaci v kolenním kloubu a koleno tak ohýbá dozadu, odtud ta podobnost s velbloudem.

Máte rádi záhadná místa s ponurým osudem? Pak je Nimrod místo jako stvořené pro vás

Tajemná Praha – kde všude se můžete bát?