Adele s novým albem překonala prodejní rekordy v USA i Británii

Redakce

Nové album britské zpěvačky Adele překonalo za první týden prodeje rekordy ve Spojených státech, Británii a dalších zemích. Alba s názvem 25 se v USA prodalo v elektronické i fyzické formě 3,38 milionu kopií, sdělila agentura Nielsen Music. Je to nejvyšší týdenní prodej od roku 1991, kdy tato firma začala sledovat prodeje alb.

Titul 25 se také po pouhém týdnu stal i nejprodávanějším albem celého letošního roku. Snadno překonal dosavadní jedničku, hitové album 1989 Taylor Swift, jehož se letos v USA prodalo 1,76 milionu kopií.

V Británii si album od Adele koupilo za první týden 807 000 lidí. Překonalo tím prodej posledních 19 nejprodávanějších alb i dosavadní rekord titulu Be Here Now skupiny Oasis, jehož se za jeden týden srpna 1997 prodalo takřka 696 000 kusů.

Rekordní prodej odráží širokou oblibu emocionálních a osobních balad 27leté zpěvačky. Přispělo k němu ale i rozhodnutí její nahrávací firmy XL Recordings, která neposkytla nové písně streamovacím servisům, jako Spotify, Apple Music, Deezer nebo Google Play. Fanoušci si tak mohli buď koupit fyzické CD, nebo si písně alba stáhnout z placených servisů jako třeba iTunes.

Geniální parodie na Hello od Adele: Tohle video musíte vidět

Adele má sexy bodyguarda a celý internet ho chce