Spolu s manželem, princem Philipem, nejprve Alžběta II. ve městě Windsor odhalí plaketu na chodníku označující začátek Královniny stezky u hradu Windsor. Cesta dlouhá asi 6,3 kilometru má v městečku 63 zastavení připomínajících rekordních 63 let královnina působení na trůnu. Alžběta II. se pak setká s obyvateli města.

Večer královna zapálí první z tisícovky tradičních britských zápalných majáků, vysokých obřích pochodní, které se obvykle nacházejí na vrcholcích kopců nebo v centrech měst a jsou zapalovány při významných královských příležitostech. Další obří pochodně se vzápětí rozhoří po celé zemi i ve světě.

Alžběta II. taky navštíví ve Windsoru pobočku Královské pošty, která letos slaví 500 let. V Alexandřiných zahradách ve Windsoru pak slavnostně otevře hudební pavilón. V pátek bude panovnice hostit na soukromém obědě na hradě Windsor amerického prezidenta Baracka Obamu a jeho ženu.

Královna má sice narozeniny ve čtvrtek, ale oficiálně je oslaví až 10. června. Je to tradice sahající až do roku 1748 a důvodem je vyšší pravděpodobnost hezkého počasí pro přehlídku. Desátého června slaví 95. narozeniny i princ Filip. Vévoda z Edinburghu už ale dal dopředu najevo, že si žádné veřejné oslavy nepřeje.

Kdo si potrpí na přehlídky, bude si muset počkat až do 12. května. Od toho dne se po tři následující večery bude v královském soukromém parku ve Windsoru konat hodinu a půl trvající show s jízdami koňů, kteří jsou Alžbětinými oblíbenými zvířaty, divadelní, taneční a hudební vystoupení a světelná show k poctě královny. Představení má diváky provést životem panovnice od narození po druhou světovou válku, svatbu, korunovaci a vládu. Všech 25 000 vstupenek je už ale vyprodaných.

Posledního představení 15. května se zúčastní i sama královna a bude jej přenášet televize ITV. Panovnici zazpívají Kylie Minogue, James Blunt, Jess Glynne nebo mezzosopranistka Katherine Jenkins.

V pátek 10. června se pak bude v londýnské katedrále svatého Pavla konat slavnostní bohoslužba pouze pro zvané, televize BBC ji bude vysílat v přímém přenosu. Den poté propuknou hlavní oslavy s tradičními vojenskými přehlídkami. Královna a její rodina přijedou do Buckinghamského paláce v kočárech a ve 14:00 hodin se rodina, včetně benjamínků prince George a princezny Charlotty, objeví na balkóně a bude sledovat přelet stíhaček RAF. V pátek 10. června a v sobotu 11. června si navíc na své přijdou i britští pijani, neboť hospody, které mají licenci do jedenácti večer, budou mít z rozhodnutí vlády na počest královny otevřeno až do jedné v noci.