Americké filmy točené v České republice. Které to jsou?

Redakce

Tohle jsou filmy, o kterých jste možná ani nevěděli, že se točily u nás. Pojďme se podívat, jaké to jsou.

  • GI Joe (2009). Jde o film o organizaci, která udržuje na planetě mír za pomocí nejmodernějších zbraní. Kde se natáčelo? Na hradě Kost a v Praze! Možná tomu ani neuvěříte, ale nahradili jsme Paříž. Dokonce i Eiffelova věž byla digitálně dotvořena. Technici tak dostali možnost nahlédnout do originálních plánů na její výstavbu. Kromě toho, že se natáčelo u nás, se ve filmu objevila i naše známá modelka Karolina Kurková. A při jedné scéně se na Rohanském nábřeží stala vážná autonehoda, které ani nebyla součástí plánu natáčení.
  • Solomon Kane (2009). Tento film se natáčel 62 dní a z toho 60 v Česku. Můžete tam tak vidět místa jako hrad Točník a Zvíkov, Průhonice, umělé pískovcové jeskyně v poušti Kostelech, Ralsko, Jevany a Horšovský Týn. 
  • Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011). Čtvrté pokračování špionážní série se natáčelo v Praze na Smíchově, v budově MeetFactory, na Novém městě, v Pštrossové a Vojtěšské ulici, v Bubenči, na Hradčanech a Pražském hradě, na Vyšehradě, v Cihelné bráně, na Starém Městě, na Mánesově mostě a v Haštalské. Dokonce se natáčelo i ve věznici v Mladé Boleslavi. 

5 filmů, které vás vrátí myšlenkami do dětství

Recenze filmu Love: Nuda, kterou nezachránila ani zoufalá snaha o soft porno