Anděl Páně 2: Toho si zamilujete čistou láskou! (recenze)

Redakce

Pokračování úspěšné pohádky s názvem Anděl Páně 2 bude mít sice premiéru v kinech až 1. prosince, ale první projekce probíhaly už v tomto týdnu. My jsme se na ni byli podívat a tady jsou naše dojmy.

Není tajemstvím, že pokračování slavných filmů většinou není tak dobré jako film původní, setkáváme se s takovým „syndromem dvojek”. To ale rozhodně není případ pohádky Anděl Páně, protože Anděl Páně 2 nejen že skvěle navázal na jedničku, ale on ji dokonce překonal, a to je co říci.

Režisér Jiří Strach si na toto natáčení počkal celých jedenáct let, dokud si nebyl jistý, že to opravdu bude to pravé a že divákům nabídne kvalitu. Vyplatilo se. Spolu se scénaristou Markem Epsteinem vytvořili skvost, který byl přenesen na filmové plátno.

Hlavní příběh je založen na tom, jak dobře známá dvojice anděl Petronel (Ivan Trojan) spolu s čertovským kvítkem Uriášem (Jiří Dvořák) utrhne jablko ze stromu poznání a to jim následně spadne na Zem. Jsou tedy vysláni mezi smrtelníky, aby jej našli a donesli zpět do nebe, a to v den sv. Mikuláše, takže nikde nevzbuzují pozornost, protože tento den přece čert s andělem chodí.  

Získat jablko nebude tak snadné, jak si původně mysleli. Spolu s malou Anežkou (Anna Čtvrtníčková) vytvoří skvělou Mikulášsko-andělsko-čertovskou trojici, která si bude muset ve strašení dětí poradit v konkurenčním boji s jinou vypečenou trojicí (Pavel Liška, Marek Taclík, Stanislav Majer).

Petronel s Uriášem se dokonce na chvilku stanou i soky v lásce ke krásné Anežčině mamince, švadlence Magdaleně (Vica Kerekes), na kterou si ovšem dělá zálusk i její šéf (Bolek Polívka). Zapeklitá situace. Jak asi dopadne?

Tento mile pojatý děj, skvělé výkony všech herců, nebesky laskavý humor s mnoha trefnými narážkami, romantické, zasněžené prostředí na Zemi, kouzelné nebe plné hvězdných svatých včetně Pána Boha (Jiří Bartoška) a Panny Marie (Klára Issová), nepřehnané efekty a v neposlední řadě hudba od Ondřeje Gregora Brzobohatého spolu dohromady vytváří něco, co lze slovy jen těžko popsat. To zkrátka musíte vidět!

Anděl Petronel a čert Uriáš znovu na scéně: Padla první klapka pokračování Anděla Páně

Režisér Jiří Strach natáčí pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně