Aneta Langerová: Partner mi ve StarDance nenadává, pouze vrčí

Hana-Slivova

Zpěvačka Aneta Langerová se v současné době objevuje v televizi v netradiční roli. Oblékla společenskou róbu, ve které si plní svůj sen - tancuje. Před lidmi. Je totiž jednou z "hvězdných" tanečnic zábavného pořadu StarDance. Hned v prvním díle mile překvapila nejen ty, kteří jí v první řadě SuperStar vytýkali, že se při zpěvu nedokáže hýbat; úvodní walz zvládla s přehledem a elegancí.

Aneto, chodila jsi na střední škole do tanečních?
Ano, chodila jsem do tanečních na konci kvarty na gymnáziu, byla to zábava.

Ptám se samozřejmě kvůli soutěži StarDance, v níž od 30. října účinkuješ. Říkala jsi, že s tancem nemáš téměř žádné zkušenosti, ostatně pohyb ti před lety vyčítali i porotci SuperStar. Jak nyní probíhají tréninky, jak jste si sedli s tanečním partnerem Michalem Kurtišem?
Aneta Langerová a Michal KurtišTréninky jsou příjemnou dřinou. Mám skvělého tanečního partnera, který je ohleduplný a nakládá mi na hrb jen tolik, kolik unesu. Když něco nezvládám, nenádává, pouze vrčí. Což je fajn, nemám ráda, když někdo nadává.

Kam až v soutěži podle prvního odhadu po úvodním kole můžete dojít? Povzbudit tě může fakt, že v anketě na webu ct24.cz ti před zahájením soutěže vyjádřilo podporu 28 % hlasujících, což bylo suverénně nejvíc.
To mě opravdu netíží. Kdybyste věděli, jaký je samotný fakt, že v soutěži jsem, jdu na parket a tančím před lidmi, pro mě obrovský krok! Dojdu tam, kam mám. Neřeším to, jen si to užívám.

Proč jsi se vlastně pro účinkování ve StarDance rozhodla?
V srpnu jsem začala tančit sama pro sebe, v rámci soukromých hodin. Měla jsem sice jen čtyři lekce, ale i tak jsem si už tenkrát plnila sen, překonat svůj blok, který spočívá hlavně v tom, že se strašně stydím hýbat tělem. Pak přišla nabídka z televize a celé to šlo vzhledem k okolnostem (Aneta narychlo nahradila zraněnou herečku Taťánu Medveckou) velmi rychle. Stále jsem si sice říkala, že to nedám, ale něco ve mně hrozně chtělo říci ano, a tak se tak stalo. Je to malá rekonstrukce mého vnitřního světa.

Stihla jsi si během zkoušení nějaký tanec oblíbit?
Nadchlo mě tango, ale je velmi náročné.

Aneta Langerová v prvním dílu StarDance. S partnerem tančí walz

http://www.youtube.com/watch?v=vJNAAWlszd8

Kromě tance se věnuješ dál hudbě, vyrážíš na podzimní část Aneta Langerová tour 2010. Máte s kapelou nějaké nové písničky, nové aranže?
Nové písně zatím ne, na ty je ještě brzy, ale některé skladby třeba na jarním turné nezazněly nebo je máme v jiném kabátě. Koncerty mají celkově jinou atmosféru, troufám si říct, že jsem se zase o trochu posunula a doufám, že to publikum pocítí. A že to pro ně, stejně jako pro nás, budou příjemně strávené večery.

Termíny Anetina podzímního turné: Zde
Na fotky z prvního tanečního večera v rámci StarDance koukněte: Zde

V listopadu budete koncertovat i v Říčanech, kde jsi ve sboru Jiřího Bardy začala se zpíváním. Mají pro tebe koncerty v Říčanech nějaký speciální náboj?
Mají, to se nedá nevnímat. Začínala jsem tam, zažila první potlesk, euforii i pochybnosti sama o sobě. Je to stále můj domov, kam se budu vždycky ráda vracet. Těším se.

 

Témata:,