Anna K byla nachlazená. V Lucerna baru ale podala skvělý výkon


Beznadějně vyprodaný koncert, kterým Anna K mimo jiné oslavila patnáct let svého působení na hudební scéně, v ničem nezklamal. Chrapot ani rýma zpěvačce nezabránily vydat ze sebe maximum. Velkým zpestřením byl také Annin předskokan Marek Ztracený, Český slavík za loňský rok v kategorii Objev roku.

Jakékoli pochybnosti o tom, zda se známkami chrapotu a rýmy v hlase své vystoupení zvládne, zaplašila Anna K říznou Pohádkou. V hitech Chvíli nad vodou nebo Nelítám nízko vyzněl zpěvaččin chrapot dokonce velmi nápaditě. V nabitém Lucerna Music baru naservírovala Anna K za velké podpory výborné kapely nesmírně živé představení, v němž hudba tvořila efektní celek. Obecenstvo rozprouděné už předskokanem Markem Ztraceným, jehož písně silně připomínaly slovenské No Name, řádilo se zpěvačkou.

Nadhled, šmrnc a skvělý doprovod
Divoké, zazpívané s nadhledem a puncem osobitosti, se kapela ukázala silná především ve strunných nástrojích (kytaristé Jiří Janouch a Roman Helcl, baskytarista Vladimír Kulhánek), které postrkovaly písně na vyšší úroveň. Obzvlášť ve skladbě O kousek vedle tebe vynikl Janouch spolu se zpívajícím pianistou Pavlem Bohatým. Kapelu chvílemi doplňoval spřátelený cellista Olin Nejezchleba – jeho hra však nebyla téměř slyšet. Paradoxně více na sebe upozornil, když zazpíval s Annou K poutavý duet Candy od Iggyho Popa (u nás známý jako Venda od Tří sester). Jako překvapení si zpěvačka připravila i legendární píseň Láska.

Poslechněte si píseň Láska

http://www.youtube.com/watch?v=Hg2L81Itgis&feature=related

Pogratulovat přišli tatínek a přítel
Koncert plný rychlých řízných písní, prokládaný pohodovými pomalejšími kousky, gradoval se vší silou především v posluchačsky oblíbené Nebe nebo převzaté Volá tě noc. Rozloučení, o které se postarala Jediná, už bylo opravdu jen polibkem na dobrou noc. Součástí večera bylo i předání Zlaté desky za album Best Of. Pogratulovat Anně K přišel přítel Tomáš Vartecký i tatínek. Vartecký se také chopil kytary a odehrál několik skladeb, včetně známé Šestý smysl.

Poslechněte si píseň Nebe

Aukro best of tour Anna K
20. dubna 2009, Praha, Lucerna Music bar

Témata:,