Anthony Kiedis hrdinou seriálu HBO


Mládí Anthonyho Kiedise je jako z pera filmového dramatika: otec drogový dealer zásobující svého vlastního syna, první role ve filmu a založení jedné z nejúspěšnějších rockových kapel. Námět jako hrom pro nový seriál televizní stanice HBO.

Frontman skupiny Red Hot Chilli Peppers popsal své divoké zážitky v autobiografii Scar Tissue. Právě úspěch této publikace zřejmě přivedl producenty televize HBO k myšlence natočit stejnojmenný seriál. Příběh minisérie se bude odehrávat v 70. letech v Los Angeles. Ústředním motivem má být vztah Anthonyho Kiedise k otci a jejich společné výstřední zážitky.

Zajímavých zápletek nabízí kniha celou řadu. Zpěvák v ní popisuje svůj odchod ze školy i předčasné dospívání. Zároveň se věnuje slavné éře kapely a líčí své vzpomínky na smrt kytaristy Hillela Slovaka. Ten se pět let po vzniku skupiny předávkoval heroinem.

Poslechněte si hit Scar Tissue:

Dnes šestačtyřicetiletý Anthony Kiedis podle své autobiografie také okusil omamné látky, dokonce už ve 12 letech. Dal mu je vlastní otec, údajný drogový dealer a příležitostný herec John Kiedis. Ten měl prodávat drogy i takovým ikonám, jako jsou členové kapel Led Zeppelin a The Who. Mimo jiné se pokoušel i o vybudování herecké kariéry pod jménem Blackie Dammett. Při jednom z konkurzů si ovšem místo něj vybrali jeho syna.

Tak začala kariéra budoucího zpěváka Anthonyho Kiedise ve světě showbyznysu. V roce 1978 se objevil ve filmu F.I.S.T. (P.Ě.S.T.) po boku Sylvestera Stallona a Roda Steigera. Můžeme si jej všimnout i ve snímcích Bod zlomu nebo Drsní chlapi.

V 80. letech se Kiedis potácel mezi drogovou závislostí a abstinencí. Přelomovým se stal rok 1983, kdy založil kapelu Red Hot Chilli Peppers. Této události se však seriál věnovat nebude. Dá se ale předpokládat, že v případě úspěchu mají scénáristé plný šuplík neméně atraktivních příhod i pro vytvoření druhé série.