Apel na čtenáře Koule.cz: Nezavírejte oči před krutostí, která je páchaná na zvířatech

Redakce

Děláme to celkem neradi, ale musíme. Jdeme vás vzdělat!

Nebojte se, nebudeme vám tlačit vzorečky nebo gramatiku (i když by to mnozí z vás potřebovali jako sůl). Rozhodli jsme se vzdělat vás jinak. Tohle je totiž mnohem důležitější než školní docházka, si myslíme. Jedná se o zvířata. Třeba máte doma psa nebo kočku nebo morče nebo rybičky, o které se hezky staráte. A za to vás chválíme! Ale ono to nestačí, víte? Co máme na mysli?

Zamyslete se. Jak si myslíte, že probíhá trénování zvířat v cirkusu? No žádná procházka růžovým sadem to není. Zvířata jsou týrána a bita. Videí na netu najdete spoustu. A co třeba ZOO? Myslíte si, že jsou zvířata ráda zavřená v klecích? Že je to baví? A to ani nemusíme asi moc rozvádět téma zvířecích farem. Ať už na maso nebo na kožešiny a kůži. Žijí tam v otřesných podmínkách a otřesně se tam k nim i chovají. No a o co nám tedy v tomto článku jde? Abyste se kolem sebe dívali s otevřenýma očima a zjišťovali si informace. Nemusíte hned někam posílat peníze, i když by to bylo krásné.

Pro začátek bude stačit, když nebudete podporovat kožešinový průmysl tím, že budete nosit pravé kůže a kožichy, a že budete přemýšlet, jestli je fakt zábava chodit do cirkusu a ZOO. Díky!

Galerie: Nevěsta a družičky měly na svatbě místo kytek roztomilá štěňátka

11 důvodů, proč je lepší mít doma psa než chlapa