Architekt stylu grunge Chris Cornell přijede do Roxy


Americký zpěvák Chris Cornell, člen kapel Soundgarden a Audioslave, vystoupí už tuto neděli 21. června v Praze. Hostit ho bude klub Roxy.

Fanoušci Chrise Cornella se můžou těšit hlavně na písně z éry kapel Soundgarden a Audioslave (v roce 2005 s ní navštívil Prahu), ale také na jeho sólový materiál. Svojí letošní deskou Scream, která vyšla v produkci hvězdného Timbalanda, vyvolal řadu kontroverzních reakcí. Uvidíme tedy, jak uspěje v Roxy.
Chris Cornell je považován za jednoho z architektů stylu grunge v 90. letech minulého století. Má prý rozsah čtyř oktáv. Několikrát byl nominován na cenu Grammy, se Soundgarden ji získal v roce 1994. Cornellova původní kapela vznikla v roce 1985, po Nirvaně patřila mezi nejpopulárnější skupiny bývalé seattleské grungeové scény.
Cornellův hlas znají i filmoví fanoušci. V roce 2006 nazpíval Grammy oceněnou píseň You Know My Name pro "bondovku" Casino Royale. (lbp)

Chris Cornell (USA)
Kde:
Roxy, Dlouhá 33, Praha 1
Kdy: 21. června
Čas: 19:00
Vstupenky: Vstupenky za 790 Kč včetně poplatku jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a za 765 Kč v síti Ticketportal

Podívejte se na Chrise Cornella a hitovku Black Hole Sun

 

Témata:, ,