Beatles slaví úspěch i na streamovacích službách

Redakce

Více než 50 milionů přehrání písní legendární britské kapely Beatles zaznamenaly streamovací služby za prvních 48 hodin od jejich zpřístupnění. Nejčastěji přitom uživatelé o Vánocích poslouchali skladbu Come Togheter z alba Abbey Road z roku 1969. V ČR se hudba Beatles na službách Spotify, Amazon Prime či Apple Music objevila na Štědrý den v 00:01.

Nejoblíbenější hit Come Togheter si uživatelé streamovacích služeb přehráli v 1,8 milionech případů. V žebříčku služby Spotify se na druhém místě objevila píseň Let It Be s 1,55 miliony přehrání v prvních 48 hodinách od zpřístupnění. V první pětici se umístily také hity Hey Jude, Love Me Do a Yesterday.

Po pouhých dvou dnech si fanoušci hity Beatles přidali do více než 673 000 seznamů oblíbených písní. Podle hudebních odborníků přispěje zpřístupnění 224 písní na streamovacích službách k uchování odkazu kapely. Statistiky služby Spotify potvrzují zájem mladých lidí: Přes 65 procent uživatelů, kteří Beatles pomocí streamovací služby poslouchali, bylo mladších 34 let.

Beatles vznikli na přelomu 50. a 60. let a první singl – Love Me Do – vydali v říjnu 1962. Během zhruba deseti let své existence pravidelně dobývali vrcholky světových hitparád a svou hudbou i vzhledem spoluvytvářeli ducha doby. V srpnu 1966 skupina vystoupila naposledy na živém koncertu a o čtyři roky později se především kvůli sporům mezi Johnem Lennonem a Paulem McCartneym rozpadla.

Žbirka jde po stopách Beatles. Novinku nahrál na Abbey Road

Ringo Starr prodává své věci. Došly mu peníze?

Témata: