Benefiční koncert Kdo má rád… už podruhé na Martinském mlýně


Z letošních účinkujících se můžete těšit na Jitku Zelenkovou, Petra Kotvalda, Martina France, Marka Ztraceného, Martinu Balogovou, Vlastu Horvátha, Bohuše Matuše, Yvettu Blanarovičovou, Světlanu Nálepkovou, Kamelie, 5 Angels, Davida Šíra a Miroslava Reila. Večerní koncert moderuje Markéta Mayerová. Dětským odpolednem Vás bude provázet Vlasta Vébr

V sobotu 9. června 2012 se uskuteční druhý ročník benefičního koncertu a Dětského dne Kdo má rád… na Martinském mlýně v obci Hrádek u Trhových Svinů na Českobudějovicku. Dětský den začne ve 13 hodin a vstup na něm bude zdarma. Benefiční koncert bude probíhat od 18 hodin a vystoupí na něm řada popzulárních zpěváků jako je Marek Ztracený, Petr Kotvald nebo Jitka Zelenková.

V loňském roce se na Martinském mlýně uskutečnil historicky první ročník Dětského dne a benefičního koncertu Kdo má rád… pod taktovkou agentury Martin Production. Byť přes počáteční házení klacků pod nohy se první ročník povedl a pro Dětské a novorozenecké oddělení nemocnice Prachatice vybralo přes 53 tisíc korun, které si na podiu převzal ředitel této nemocnice Michal Čarvaš.
Začínalo se Dětským dnem, kdy kolem Mlýna a jeho přilehlého rybníka byly rozestavěny pohádkové bytosti v podobě čarodějnice Bludimíry, vodníka, čerta, hejkala, mlynáře, Karkulky a dalších pohádkových postaviček, u kterých děti plnily jednotlivé disciplíny. Na tento Dětský den navazoval benefiční koncert, na němž vystoupili Heidi Janků, Sisa Sklovská, Martin Maxa, Leona Machálková, Sámer Issa a další zpěváci.
Letos čeká malé ratolesti opět Dětský den plný pohádkových bytostí, které na ně budou opět čekat kolem rybníka a v přilehlém lese, kde budou opět plnit různé úkoly a pokud vše splní, zase dostanou Diplom a dárky. Kromě různých disciplín na ně také čekají různé atrakce: vláček, trampolína, skákací hrad, aqua zoorbing a také stánky s cukrovinkami – cukrovou vatou, tureckým medem, nugátem, zmrzlinou…

Z letošních účinkujících se můžete těšit na Jitku Zelenkovou, Petra Kotvalda, Martina France, Marka Ztraceného, Martinu Balogovou, Vlastu Horvátha, Bohuše Matuše, Yvettu Blanarovičovou, Světlanu Nálepkovou, Kamelie, 5 Angels, Davida Šíra a Miroslava Reila. Večerní koncert moderuje Markéta Mayerová. Dětským odpolednem Vás bude provázet Vlasta Vébr. Podmínkou pro účinkování interpretů na této akci je bezpodmínečně zpívání na živo a to buď na halfplayback nebo s muzikanty. Vstupenky za 200,- Kč je možné zakoupit v sítích Tickestream včetně cestovních kanceláří Čedok a Firo-tour a knihkupectví Kanzelsberger nebo přímo na Martinském mlýně. Děti do 10 let vstup na koncert zdarma.
Druhý ročník benefičního koncertu Kdo má rád… na Martinském mlýně v obci Hrádek u Trhových Svinů na Českobudějovicku se uskuteční v sobotu 9. června 2012 pod záštitami hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivany Stráské, radního Jaromíra Slívy, starosty města Trhové Sviny Radislava Buška a starosty města Prachatice Martina Malého. Potrál TopVIP.cz je mediálním patrnerem akce.

Něco málo z historie mlýna….
První dochované dokumenty ze dne 27. května roku 1876 hovoří o tom, že vlastnické právo se vkládá manželům Františkovi Bicanovi na polovici a Anně Bicanové na polovici, kteří podstupují mlýn po pouhých osmi letech Václavu a Kateřině Rudolfovým.
Mlýn pak celkem často měnil své majitele a to prodejem i dědickým právem a nebyl výrazně přestavován. Poslední majitelé se jmenovali Kratochvílovi a jejich portréty jsou k vidění na čestném místě v mlýnici. Starousedlíci z Hrádku hovoří o tom, že v té době byla v jedné jeho části hospoda.
Teprve ve dvacátém století se stal majetkem syndikátu novinářů, kteří jej nechali kompletně zrekonstruovat. Z bývalé stodoly vznikla ubytovací část a z mlýnice pak část restaurační. Mlýn pak sloužil syndikátu více než dvacet let a nesl jméno Na Kratochvíli.
V roce 2001 se majitelé rozhodli mlýn odprodat v dobrovolné dražbě a tehdy se mlýn stal majetkem Martiny Doudové, jejíž jméno v současnosti nese. Opět jej čekala další rekonstrukce. Byla přestavěna ubytovací část, zřízeno sociální zařízení a změnila se i dispozice pokojů. Upraveno je i okolí mlýna a v roce 2004 byl vybagrován rybník, pod jehož hrází stojí vlastní stavba. Po řadě let se do mlýnice vrátily i výše zmíněné portréty.

Témata: