Berlínská Jazzanova představí v Akropoli novou organickou desku


V rámci večírku EuroConnections zavítá ve čtvrtek 28. května do pražského Paláce Akropolis  legendární dýdžejský kolektiv Jazzanova. Na Žižkov přijede s osmičlennou živou kapelou.

Šestice berlínských dýdžejů a producentů patří mezi absolutní klasiky sofistikované klubové hudby, nu-jazzu a broken beatu. Hudba Jazzanovy má hluboké kořeny v dřevním jazzu nebo v soulu, tyto styly ale spojují s klubovou současností elektronické hudby nebo hip hopu. Aktuální deska Of All The Things vznikla bez použití samplů, zato s pomocí studiových hudebníků. Výsledkem je organická hudba, která dýchá životem. Právě v takovém naladění se Jazzanova představí v Paláci Akropolis. Z šestice kmenových členů kolektivu dorazí dva – Axel Reinemer a Stefan Leisering, kteří také vystupují pod hlavičkou Extended Spirit. Dýdžejský tým v Akropoli doplní osmičlenná živá kapela. Společně s německou partičkou dorazí na Žižkov i zpěvačka Clara Hill, která se blýskla na nahrávkách Jazzanovy i 4Hero a také na svých třech sólových deskách.
Za českou stranu se na EuroConnections představí vycházející hvězda domácího jazzu – zpěvačka Veronika Diamant a její skupina SofaJazz.

Podívejte se na Jazzanovu a klip k písni I Can See

http://www.youtube.com/watch?v=JXDdXFeo7ck

Jazzanova
Kde:
Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha 3
Kdy: 28. května
Čas: 19:30
Vstup: 390 Kč předprodej v Akropoli, 460 Kč na místě

Témata:, ,