Beyoncé do Prahy přivezla hity a spoustu sex-appealu


Venku se honily a někde snad i upalovaly čarodějnice. Je to sice docela fajn svátek, kdo mu ale letos dal vale a navštívil O2 Arenu, určitě neprohloupil. Kráska Beyoncé předvedla na koncertě v rámci turné I am...  neskutečnou show. Nechybělo nic - úchvatný hlas, sexy tanec, výborná světelná show i další efekty, zazněly i staré hity od Destiny´s Child. Samotná Beyoncé ale možná bude při vzpomínce cítit nepříjemnou pachuť.

Velmi překvapivá byla volna předskokana Beyoncé. Byla jím tuzemská písničkářská hvězdička Marek Ztracený. Přitom by se dalo předpokládat, že pořadatelé vyberou někoho, kdo se alespoň částečně věnuje žánru R´n´B, ačkoliv z českých interpretů je to asi jen Victoria. Marek Ztracený ale kupodivu nepůsobil tak mdle, jako obvykle, na čemž měla velký podíl jeho kapela. Ani samotný předskokan zřejmě netušil, jak se ke koncertu vlastně dostal. Taková nabídka se ale neodmítá, tak na co tedy ztrácet čas spekulacemi. Tentokrát Marek totiž nedostál svému přídomku a šanci neztratil.

Po Marku Ztraceném se publikum snažilo Beyoncé přivolat mexickými vlnami. Pak se opona konečně otevřela a objevila se silueta v mlze. Zazpívala prvních pár tónů a poté se spustila ohromná dvouhodinová smšť. Zpěvačka nastoupila v krátkém zlatém úboru a už od první vteřiny hitu Crazy in Love bylo jasné, že posluchače přijela ohromit.

Hodná Beyoncé, nebo drsná leopardí Sasha? Každopádne famózní

Beyoncé v Praze Foto ČTK

Beyoncé střídala bloky rychlejších písní (hlavně starších hitů z éry Destiny´s Child a nejnovějšího 2CD I am… Sasha Fierce) a pomalých balad. Střídala samozřejmě i kostýmy. S písní Smash Into You se předvedla téměř jako Venuše vystupující z moře, Divu zase zpívala v převleku leopardí ženy. Nejkrásnější však byly dlouhé splývavé šaty, ve kterých ke konci podala baladu Listen z filmu Dreamgirls a coververzi songu At Last od průkopnice žánru Etty James. Výkon Beyoncé byl famózní. V pomalých baladách mohla naplno předvést svůj hlas a například v Ave Maria dokázala, že nemusí vyprodávat jen sportovní haly  –  uživila by se i v regulérních koncertních síních.
Do varu pak publikum přivedl aktuální hit If I Were a Boy, umně smíchán s refrénem You Oughta Know od Alanis Morissette. Stejně tak byla zremixována většina songů, což byl ale dobrý tah – jinak bychom si Beyoncé přeci mohli jen pouštět z CD.
V jednu chvíli se v Areně objevily hned tři stejné postavy, pravá však nebyla ani jedna. Originál se zjevil na visuté hrazdě, která ho za zvuku písně Baby Boy dopravila až na malé čtvercové pódium uprostřed O2 Areny, kde zpěvačka pokračovala v koncertě.

Lukáš? Jirka? aneb Neumíme anglicky
Show však bohužel měla i své slabší chvilky. Beyoncé se asi hodně divila, když zjistila, že Češi stále moc neumí anglicky. Když chtěla totiž od náhodně vybraného diváka slyšet své jméno, byla nejdřív překřtěna na Jirku a pak na Lukáše; uspěla až napotřetí a opět to musela zařídit dívka (i celou doprovodnou kapelu tvořily ženy). Přestože zpěvačce publikum moc nenahrálo, spustila song Say My Name. Po tomto menším faux pas se show přesunula zpátky na hlavní stage a pokračovala v rytmu hitů někdejších Destiny´s Child; zazněly No, No, No, Survivor, Bills, Bills, Bills a samozřejmě Independent Woman, když už celý koncert provázela dívčí síla.
Na jazykovou bariéru narazila Beyoncé ještě jednou, když se snažila přesvědčit fanoušky, aby s ní zpívali song Irreplaceable. Většina lidí nechápala. A ti, co chápali, nebyli slyšet. Nakonec se aréna zmohla na pouhé „turn left, turn left“. Beyoncé však jako pravý profesionál nechala i tenhle trapas téměř bez povšimnutí.

Na závěr zazněla populární píseň Single Ladies, poté ještě Beyoncé přidala nejnovější hit Halo, se všemi se rozloučila, poděkovala a zmizela v díře uprostřed schodiště.
Počkejme si, co v srpnu předvede královna popu Madonna. Vždyť překonat vystoupení Beyoncé bude hodně těžké. Zvlášť  když – co si budeme namlouvat – ji Beyoncé barvou a sílou hlasu strčí do kapsy.

Beyoncé
Praha, O2 Arena, 30. dubna 2009

Témata:, ,