Bezmezný bavič. To je Salah, legenda světové taneční scény


Francie je zemí vína, sýrů a šarmantních mladíků. Jedním z nich je i Salah Benlemqawanssa, nadaný tanečník, který vyhrál prestižní francouzskou soutěž Incroyable Talent. Ve stejném pořadu se v Británii zviditelnila i zpěvačka Susan Boyle. Salah v soutěži zvítězil díky dokonalému spojení komických scének a tanečního stylu popping. Právě touto kombinací a pověstí neskutečného baviče si podmanil celý svět.

Salah si zatancoval ve filmu Asterix a Obelix: Mise Kleopatra nebo ve videoklipu k hitu Feel The Vibe od DJ Axwella. V tomto videu se objevil po boku Sofie Boutellové, přední tanečnice Madonny. Letos poprvé přijal české pozvání a dorazil na taneční festival Street Dance Kemp. Ti, co zažili Salahovy exhibice, na to jen tak nezapomenou.

Podívejte se na Salahovu finálovou show v Incroyable Talent

Nadaný, ale skromný
Není to pouze tanečník, není to jen bavič, je to hotový umělec. Salahova vystoupení mají nápad a jiskru, jsou vtipná a nabízejí divákům téměř divadelní zážitek. Díky své flexibilitě, neuvěřitelným pohybům a vrozené muzikálnosti patří ve svých třiceti letech mezi taneční špičku. Přesto nemá velikášské manýry. Na Street Dance Kempu mluvil do duše mladým tanečníkům: „Važte si toho všeho, co tu máte, buďte pokorní. Jinde na světě musí tančit na ulici a takovéhle setkání je pro ně sen.“

Podívejte se na Salaha v různých kreacích

http://www.youtube.com/watch?v=VWdyV5po5GQ&feature=related

Tanec, který sebou trhá
Salah
se specializuje na tanec, který se nazývá popping. Tento funky styl patří mezi vůbec první odnože pouličního tancování. Základním prvkem tohoto stylu je rychlá kontrakce svalů a následné uvolnění, tzv. pop. Právě pop dává celému stylu jeho charakteristické trhavé vzezření. Popping můžeme chápat jako spojující název pro řadu rozličných tanečních technik. Například pro floating (technika využívající paty a špičky pro plynulé cestování tanečníka po parketu), strobing (rozkouskování obyčejného plynulého pohybu) nebo waving (iluze vlny procházející tanečníkovým tělem). Existuje nesmírné množství podobných technik. Salah je ovšem také uznávaný locker a b-boy! Ať už ale tančí jakýkoliv styl, vždycky je především bezmezný bavič.

Podívejte se ukázky pouličního tance

 

Témata: