Bieber a Take That nevystoupili, show zastavil těžký pád soutěžícího

Lubos-Prochazka

Zpěvák Justin Bieber (16) byl v sobotu hostem populární německé show Wetten, dass...? (Vsadíte se, že ...?). Ještě než ale mohl zazpívat, zranil se v přímém přenosu student, který v rámci show nezvládl salto přes auto na skákacích botách. Pořad proto producenti předčasně ukončili.

Show Wetten, dass…?, kterou sledovaly miliony diváků v Německu, Rakousku a Švýcarsku, vysílala televize ZDF z Düsseldorfu. Justin Bieber měl být společně s Take That a Robbiem Williamsem největším tahákem přenosu.
Čtvrt hodiny po startu vysílání se ale těžce zranil 23letý student herectví Samuel Koch, který nezvládl salto na skákacích botách. Na to, zda přeskočí auto, které řídil jeho otec, si v Německu vsadilo osm milionů lidí.

Podívejte se, co se v show Wetten, dass…? stalo

http://www.youtube.com/watch?v=8Er8BK0Y_AY

Podle aktuálních zpráv z nemocnice si Koch poranil páteř, jeho stav  je "vysloveně kritický" a po operaci ho doktoři udržují v umělém spánku. ZDF bezprostředně po pádu vysílala videoklipy. Zraněného z haly vynesli záchranáři, mladý muž prý byl při vědomí a byl převezen do nemocnice. Moderátor Thomas Gottschalk pak show zcela ukončil s vysvětlením, že není možné pokračovat, dokud nebude jisté, že chlapec je v pořádku. "Nedokážu to tady teď dál moderovat," řekl křídově bledý Gottschalk.
Zraněný leží na jednotce intenzivní péče na univerzitní klinice v Düsseldorfu. Podle šéfa kliniky Wolfganga Raaba "má komplikované zranění na krční páteři" a porušenou míchu. Raab kromě toho hovořil o známkách ochrnutí.

Bieber, který se v zákulisí chystal na svou píseň, neštěstí viděl a na svůj Twitter napsal výzvu: "Prosím, modlete se za Samuela Kocha a jeho rodinu. Věříme, že se uzdraví a bude v pořádku."
Publikum, které do haly přijelo i kvůli avizovaného vystupení Take That s Robbiem Williamsem, se mohlo se zpěvákem při odchodu z haly alespoň pozdravit.

Témata:,