Black Eyed Peas v hávu elektroniky. Od hlavy až k patě


Vítejte ve světě, kde energie nikdy nepolevuje, natož aby umírala. Není čeho se bát, nic hrozného se vám nestane. Jen vás naplno pohltí rytmus, a dokud to nezačne být nuda, nebudete se snažit se mu dostat ze spárů. Black Eyed Peas v albu The E.N.D. otevřeli dveře obrovské síni elektro beatů.

Pryč je funky a hip hop. Dneska frčí elektro. A nejlépe namíchané. Že je to holá pravda, víc než jasně potvrzuje vedle dalších kapel i americká partička Black Eyed Peas s prvním singlem Boom Boom Pow  z nové desky The E.N.D.. Tenhle song s epickým začátkem, který vítá ve světě nekončících mejdanů, se poměrně dlouho držel na předních příčkách hitparád (a nejen amerických).

Z hiphopových hvězd se stala blýskavá disko diva
Po čtyřech letech od předchozí desky Monkey Business a poté, co zpěvačka Fergie odbyla dvojnásobný sólový výlet do světa hudby, dali členové kapely opět hlavy dohromady. Vracejí se v trošku jiném světle, než jak je posluchači vnímali před lety.
Tehdy byla hlavní hvězdou Fergie a zájem fanoušků se točil především kolem ní, původní Black Eyed Peas ale v novém albu The E.N.D. nenajdete, ani kdybyste do něj vyšťourali díru hřebíkem. Po někdejším zaměření jsou na novince sotva znatelné stopy rapu, hip hopu, funky. Všechno je to ale umně zabalené do disko beatů, elektronických samplů. Skok k elekronice, která momentálně hýbe světem populární hudby, není ani v nejmenším omyl. BDP se i v těchto vodách pohybují sebejistě a nebloudí bezdradně v kruhu.

Jako to pravé disko osmdesátých let…
Abychom se těch umělých zvuků nepřejedli, zazní v Alive elektrická kytara, One Tribute zase otevírá klavír. Showdown, Electric City a Ring-a-Ling pak připomínají hiphopovým soundem návrat ke starým Black Eyed Peas. Vše ale vyvažují songy jako Party All the Time, plné nablble přeslazených diskotékových rytmů, které evokují blýskavé oblečky, drahé party koktejly a třpytivé disko koule zářící u stropu.
Black Eyed Peas sestavili desku, která se od předchozí tvorby liší. Naplnili ji tanečními hity dnešní doby. Line se z ní jiskřivá a nenáročná elekronikaa tak trochu retro, jako to pravé disko osmdesátých let. A jak elektro, tak retro teď přeci děsně letí. Už tedy víte, jak je možné, že se album drží týdny na vrcholu hitparád?

Poslechněte si Electric City

Black Eyed Peas: The E.N.D.
Vydal:
Universal
Stopáž: 70:16
Skladby: Boom Boom Pow, Rock That Body, Meet Me Halfway, Imma Be, I Gotta Feeling, Alive, Missing You, Ring-A-Ling, Party All The Time, Out Of My Head, Electric City, Showdown, Now Generation, One Tribe, Rockin To The Beat, Mare