Black Eyed Peas vedou ve všech zásadních hitparádách

matoush

Black Eyed Peas zaujímají strategické pozice. Necelý měsíc před vydáním další desky už jsou na čele všech hlavních hitparád. Ve dvacátém týdnu se jim podařilo rozšířit „sféru vlivu“ jak přes Atlantik do Británie, tak i k protinožcům do Austrálie. Pojďme se podívat, kdo jim konkuruje ve světě žebříčků.

Na Billboardu stíhá jeden poklidný týden druhý. Pátý týden sedí na jeho trůnu neochvějně Black Eyed Peas s dunivým Boom Boom Pow,následovaní Poker Faceod Lady GaGa. V těsném závěsu nalezeme dvojku minulého týdne, song Blame It od T-Pain a Jamieho Foxxe a čtyřku udržel Day ´N´ Nite od rappera Kida Cudi. TOP 5 uzavírá song Halo od Beyoncé.

Eminem znovu nabral dech
Boom Boom Pow vládne i u protinožců. Je první v Austrálii, třetí na Novém Zélandu. Na špici hitparády se BEP vecpali i v Británii, na ostrovech předběhli dlouho vedoucí skupinu N-Dubz s popěvkem Number 1. Posunula se tak i retro hitovka In For The Kill od dua La Roux. Eminem se songem We Made You je na čtyřce a Lily Allen na pětce fňuká Not Fair.

Vypadá to, že Eminem nabral nový dech. Po neslavných začátcích se jeho song We Made You dostává mezi nejlepších deset ve stále větším množství zemí. Vede na Novém Zélandu, figuruje v Británii (4. místo), Švýcarsku (4. místo) i v Rakousku (7. místo).

Koho by ten text nerozplakal?
Sympatický song nalezneme na čtyřce australského chartu. Umístil se na ní Breakeven, píseň tříčlenné irské kapely The Script. Pochází z jejího debutového alba, které se těšilo na konci loňského roku nebývalému zájmu posluchačů. Například v Británii se prodalo přes 600 000 kusů. I Breakeven se setkává s mimořádně příznivým ohlasem. „Znáte někoho, koho by ten text nerozplakal?“ ptá se na internetu osmnáctiletá fanynka z Irska, „Je to vážně úžasná píseň,“ přitakává Beckie z Londýna, „ten text je neuvěřitelně silný.“

Poslechněte si Breakeven od The Script

A nyní něco z exotičtějšího soudku. Možná byste si měli zapamatovat jména Tomohisa Yamashita, Ryo Nishikido, Keiichiro Koyama, Takahisa Masuda, Shigeaki Kato a Yuya Tegoshi. Tvoří totiž skupinu News, jeden z nejúspěšnějších japonských boy bandů. Vznikli v roce 2003, rozpadli se a nyní se zase dávají dohromady. A ve velkém stylu. Jejich album Color boří jihoasijské žebříčky prodeje a singl Koi no Abo (Láska je Abo) je na čele japonské hitparády.

Poslechněte si Koi no Abo od News

http://www.youtube.com/watch?v=PRqkqjUX6bc

Billboard Hot 100 Music Charts (USA)
1. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Kid Cudi – Day ‚N‘ Nite
4. Jamie Foxx Featuring T-Pain – Blame It
5. Beyonce –Halo

theofficialcharts.com (Velká Británie)
1. Black Eyed Peas – Boom Boom Pow
2. Tinchy Stryder feat. N-Dubz – Number 1
3. La Roux – In For The Kill
4. Eminem – We Made You
5. Lily Allen – Not Fair

tophit.ru (Rusko)
1. Vintaž – Eva
2. Enrique Iglesisas feat Ciara – Takin Back My Love
3. Basic Element – Touch You Right Now
4. Whizzkids feat. Inusa Dawuda – Rumours (Digi, Digi) (Radio Mix)
5. Inna – Hot

Ultratop.be (Belgie)
1. Emiliana Torrini – Jungle Drum
2. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
3. A.R. Rahman & The Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger – Jai Ho! (You Are My Destiny)
4. Lady GaGa – Poker Face
5. Lady Linn And Her Magnificent Seven – I Don’t Wanna Dance