Black Eyed Peas vyneslo chytlavé dunění na vrchol hitparády

matoush

Přestože jsou reakce na nový singl od Black Eyed Peas přinejmenším rozpačité, americké hitparádě tato skupina suverénně vládne. Dá se tedy předpokládat, že chystané album The E.N.D. bude alespoň tak úspěšné, jako singl téměř neznámého hiphopového uskupení 3OH!3. Uvidíme, zatím je tu 15. týden hitparád.

Na první místo amerického Billboard Hot 100 Music Chart vyskočil nový singl skupiny Black Eyed Peas s názvem Boom Boom Pow. Jedná se o pilotní singl k albu The E.N.D., jehož vydání se plánuje na červen letošního roku. První místo je tak trochu překvapením, neboť první reakce jsou spíše negativní. „Ten song nestojí za nic,“ kritizuje dvaadvacetiletá posluchačka z USA, „doufám, že to Black Eyed Peas někdo řekne, protože to je vážně hrozné, a oni by to měli vědět. Poslední dobou už nejsou, co bývali dřív.“ Zajedno v negativním hodnocení jsou i kritici. Melinda Newman na serveru Hitfix píše: „V Boom Boom Pow melodii nehledejte. Je to jenom dunění. Ale celkem chytlavé dunění.“

3OH!3 do kategorie Gold
V britských theofficialcharts.com se obsazení TOP5 nezměnilo, pouze Jai Ho (You Are My Destiny) od Pussycat Dolls a A.R. Rahmana vyskočilo na trojku, kde nahradilo Right Round od Flo Ridy. Na pátou příčku se propadla Beyoncé s písní Halo. Většině námi sledovaných žebříčků stále vévodí Lady GaGa s písní Poker Face. Na čele je v Rakousku, v Německu (už šest týdnů v řadě!), ve Švýcarsku či v Belgii. Poměrně dobře se drží i Flo Rida a jeho Right Round. Najdeme ho na dvojce v Británii a Irsku, na trojce v Norsku a Francii. 3OH!3 je název americké hiphopové skupiny, jejíž singl Don’t Trust Me se tento týden usadil na třetí místo australského pořadí. Ačkoliv vydala již druhou desku, byla to až tato píseň, která zajistila větší úspěch. Digitálně se jí prodalo přes půl milionu kusů, dostala se tak do kategorie Gold, byla i v TOP40 nejhranějších písní v USA. Tento týden se umístila rovněž ve Finsku (5. místo).

Poslechněte si Don’t Trust Me od 3OH!3

Úlet týdne: o šílenostech v médiích
Osmičkou australského chartu je song Hey Boys And Girls od skupiny Evermore. O čem je? „O těch šílenostech, které vidíme, slyšíme nebo čteme v médiích. Chceme si z toho prostě jenom udělat legraci a zasmát se tomu,“ říká Jon Hume, zpěvák skupiny. Díky poměrně originálnímu klipu jsou Evermore naším aktuální Úletem týdne.

Poslechněte si Hey Boys And Girls od Evermore

Billboard Hot 100 Music Chart (USA)
1. The Black Eyed Peas
– Boom Boom Pow
2. Lady GaGa – Poker Face
3. Flo Rida – Right Round
4. Soulja Boy Tell ‚em feat. Sammie – Kiss Me Thru The Phone
5. Jamie Foxx feat. T-Pain – Blame It

theofficialcharts.com (Británie)
1. Lady GaGa
– Poker Face
2. Noisettes – Don’t Upset The Rhythm (Go Baby Go)
3. Ar Rahman feat. Pussycat Dolls – Jai Ho (You Are My Destiny)
4. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
5. Beyoncé – Halo

sverigetopplistan.se (Švédsko)
1. P-Bros feat. DJ Trexx & Olga Pratilov
a – Tingaliin
2. Måns Zelmerlöw – Hope & Glory
3. E.M.D. – Baby Goodbye
4. Malena Ernman – La voix
5. Caroline Af Ugglas – Snälla snälla

austriancharts.at (Rakousko)
1. Lady GaGa
– Poker Face
2. Flo Rida feat. Ke$ha – Right Round
3. Silbermond – Irgendwas bleibt
4. Razorlight – Wire To Wire
5. Mando Diao – Dance With Somebody