Bláznivý Korejec PSY má konkurenci. Ze Sapy, z Izraele i od poníků

Hana-Slivova

Ani v případě senzace světové taneční scény, rappera jménem PSY (34) a jeho hitu Gangnam Style, na sebe lidová tvrořivost nenechala dlouho čekat. YouTube zaplavily méně či více povedené coververze, a my vám jich pár vybíráme. To byste nevěřili, jak dokáží tančit třeba růžoví poníci.

Jen pro připomenutí. Takhle vypadá v originále nejlajkovanější klip na světě. PSY a jeho Gangnam Style. Písnička o čtvrti v hlavním městě Koreje Soulu, kde se rapper narodil – a kde to i dneska žije; jogguje se tam v kšiltech, dědové pod mostem hrají deskové hry a Severní Korea má pořád tak trochu pifku.

http://www.youtube.com/watch?v=60MQ3AG1c8o

Uživatel, který se na YouTube pohybuje pod nickem Flutter Shy, má zjevně zálibu v ponících všeho druhu. Jeden příběh připodobnil i klipu korejského rappera PSY. Konečně uvidíte koně, jak tančí typický koňský tanec.

Coververze Gangnam Style na sebe nenechala dlouho čekat ani v Česku. Kde jinde natočit odpovídající klip než v tržnici Sapa, malé Hanoi alias v malém Soulu? Jen s tím rozdílem, že čtvrť Gangnam je…tak trochu víc cool.

Hey, sexi Rabi! This is jewish style! Chcete se přiučit, jak se to má s židovskou kulturou, pejzy, židovskými svátky, velkými nosy anebo přáním Mazal tov? Židovská parodie je tu pro vás.

http://www.youtube.com/watch?v=F9efdzkX0j4

PSY svůj hit hraje samozřejmě i naživo. Takhle nabitý stadion jsme viděli naposledy před dvanácti lety na Oasis. Ve Wembley.

 

Témata: