Bluegrass Fest Chabařovická Struna 2013 aneb 100 odstínů modré


Již 3. konání bluegrassového festivalu CHABAŘOVICKÁ STRUNA 2013 pro Vás připravili Martin Fridrich (banjo-COP) a Ivča Danešová (Mandolinwolf) dne 19.10.2012 od 16 hod v KD Zátiší Chabařovice. Dále zde budou dva doprovodné programy. Jde o prodejní výstavu „Bluegrass Instrument Prucha“ a neprodejní unikátní výstavu „Vintage Beauty“. Festivalem Vás bude provázet Jiří Bok z Abalone.

Program festivalu: Mladoboleslavská kapela FLASTR zahájí festival především převzatou tvorbou nejlepších amerických bluegrassových skupin s převážně českými texty Honzy Raclavského. Osobitý projev zpěvačky dává folkovou náladu, čímž si vysloužilo pojetí této muziky označení poetický bluegrass.
Podporujeme nově vzniklé kapely a proto nyní vystoupí THE JUMPER CABLES. Kapela nově založená, ale členové jsou známé osobnosti českého bluegrassu. Repertoár se skládá jak z vlastní tvorby,  tak zajímavá aranžmá už existujících skladeb různých žánrů.
BLUE HIDE ze Středočeského kraje jsme loni uvedli na hudební scénu, zahraje současný bluegrass vlastní tvorby.
MODROLIT přiveze z Berouna melodické bluegrassové skladby. V repertoáru se objeví i vlastní texty z pera Pavla Sudíka a anglicky zpívané gospelové záležitosti.
Pražská formace FLASHBACK nám představí bluegrass a moderní country. Vlastní tvorba je ovlivněna Lonesome River Band.  
GRASS ROAD, jehož repertoár založený na kvalitním vokálu v převážně moderním pojetím bluegrassu s prvky swingu ale zazní i klasický bluegrass.
Krásnou tečkou vystoupení kapel  bude kapela ABALONE,  která hraje především bluegrass, ale zabloudí i do gospelu, swingu a trampských písní.

Moc se na Vás těšíme!

www.chabarovicka-struna.webnode.cz

Témata: