Bono z U2 rozdával zadarmo desky R.E.M. Neúspěšně

matoush

Ve vlivných hudebních kruzích to vře, přišlo jaro a umělci cítí nutkavou potřebu ovlivňovat veřejné dění. Náš Šrumec v šoubizu má tak na výběr ze spousty aktuálních aférek. Pro dnešek jsme sáhli hlavně po výrazných jménech: Bono a (nepříliš překvapivě) Lady Gaga.

Při našem dnešním listování světem showbizu ponecháme stranou příběh modelky Brooklyn Decker, která si nechala zkrátit vlasy o šokujících dvacet centimetrů.

Odoláme i pokušení zavalit vás 25 legračními fakty o Britney, která sepsal člověk, jenž s ní pracuje (ráda kreslí, každý den si sama stele postel a miluje bílé lilie).
Tentokrát jsme pro vás vybrali dvě kauzy, které budou mít nepochybně dalekosáhlý společenský dopad. Zde končí ironie.

Collapse Into Now, nová deska R.E.M.Bono: Chcete R.E.M.?
Frontman irských U2 Bono se minulou sobotu picnul na newyorské oslavě padesátin manželky Ali Hewson. V podroušeném stavu se pak rozhodl, že otestuje, jaký zájem je o hudbu jeho rockových konkurentů a kamarádů R.E.M., kteří nedávno vydali patnáctou deskou Collapse Into Now a na oslavě byli též přítomni.

“Nabízel kolemjdoucím jejich cédéčko,” píše New York Post. “Ti na něj koukali jako na blázna. Jen jedna dívka ho poznala a desku si vzala.”

Dobře, buďme upřímní. I když máme R.E.M. hodně rádi, uznáváme, že Collapse Into Now mezi to nejlepší, co kapela natočila, nepatří. Že by to ale byla tak zlá deska, to si nemyslíme; my bychom si ji vzali.

Lady Gaga vyzývá Malajsii: Osvoboďte se!
O rozhovoru Lady Gaga v americkém Googlu jsme vám už říkali. Prozatím jsme však nezmínili zásadní výzvu, která se v interview objevila.

Lady Gaga zdraví malajské fandy

Drobná zpěvačka se rozohnila nad šéfy malajských rádií, kteří zcenzurovali její aktuální hit Born This Way. Vadí jim na něm propagace homosexuality.
“Samozřejmě, že s tím nesouhlasím,” prohlásila Gaga. “Ale všichni lidé, kteří chtějí, aby ta slova mohla znít v rádiu, si musí uvědomit, že to je úkol pro ně. Musí udělat všechno proto, aby svou zemi osvobodili. Je to jejich povinnost,” vzkázala zpěvačka.

Kuala Lumpur se nepochybně třese při představě běsnících „little mosters“, kteří bojují za práva gayů.

Lady Gaga – Born This Way

Témata:,