Bowie krátce před smrtí chystal podle jeho producenta další album!

Redakce

Britský hudebník David Bowie, který v neděli zemřel, plánoval krátce před smrtí další album a napsal pro něj již několik písní. Řekl to podle webu BBC zpěvákův dlouholetý přítel a producent Tony Visconti v rozhovoru, který vyjde v chystaném vydání časopisu Rolling Stone. Bowie podle Viscontiho věděl od listopadu, že jeho rakovina je v konečném stádiu, ale zjevně netušil, že má tak málo času.

Týden před smrtí a krátce před vydáním jeho nejnovějšího alba Blackstar Bowie zavolal Viscontimu a řekl mu, že chce ještě jedno album. Sdělil, že už napsal a natočil demosnímky pěti nových skladeb.

„Dychtil po tom, aby se naposledy vrátil do studia. V tomto pozdním stádiu hodlal navázat dalším albem na Blackstar,“ citovala stanice BBC producenta, kterého prý projekt dalšího alba nadchl.

„Byl jsem vzrušený. Myslel jsem si jako on, že má před sebou nejméně několik měsíců. Takže konec musel být velmi rychlý. Nejsem do toho ale zasvěcen. Nevím přesně, ale jeho zdravotní stav se musel velmi rychle zhoršit po našem telefonátu,“ domnívá se Visconti. Bowie podle něj nedal nikdy najevo strach. „Jeho energie byla stále neuvěřitelná u člověka, který má rakovinu,“ řekl producent v příspěvku do souboru textů, které časopis vydá na památku Bowieho.

Ještě kolem poloviny roku 2015 se přitom Bowieho boj s rakovinou vyvíjel nadějně. „Byl optimistický, protože prodělával chemoterapii a zabíralo to. A někdy kolem poloviny loňského roku nemoc ustupovala. Byl jsem nadšený. On byl ale trochu úzkostlivý. Řekl, aby „se neslavilo příliš rychle“.

„Nyní to ustupuje a uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ řekl podle producenta Bowie, který tehdy pokračoval chemoterapii. „Takže jsem si myslel, že to zvládne. No a v listopadu se to náhle vrátilo. Rozšířilo se to po celém jeho těle, takže už nebylo možné se z toho vyléčit,“ dodal Visconti.

Stále se spekuluje, jakým typem rakoviny legendární hudebník trpěl. Většina komentářů hovoří o rakovině jater.

Poslední fotky Davida Bowieho před smrtí: Byla to veselá kopa

David Bowie loni prodělal šest infarktů!

Témata: