Britney Spears a …Baby One More Time 4x jinak. Která verze je nej?

matoush

Britney Spears vypustí v úterý 11. ledna 2011 nový singl Hold It Against Me, o kterém vás určitě budeme informovat. Vzpomenete si ale, jak tenhle předobraz všech popových zpěvulí začíánal? Britnina prvotina ...Baby One More Time rozbořila v předminulé dekádě snad všechny hudební žebříčky a stala se námětem nespočtu parodií a coververzí. Podívejte se na ty, které jsou podle nás opravdu nej. Náš tip - Rusko!

Psal se říjen 1998, když se v hudebních žebříčcích objevila mladičká blondýnka s lascivními culíčky. Měla na sobě malinkatý svetřík a téměř úplně rozepnutou košili, běhala po chodbách katolické školy a vypadala jako vůdkyně dívčího gangu. Britney Spears se udržela v hudebním průmyslu dodnes. Stejně jako její hit z ledna roku 1999 …Baby One More Time.

http://www.youtube.com/watch?v=TKo4fFVymqk

Kdyby se Britney objevila dnes, posmívali by se jí někteří lidé tak, jako zlehčují Justina Biebera, Miley Cyrus nebo jako to dělali Ewě Farne. Už tehdy vznikaly parodie podobné těm dnešním; například jistý Hiland zveřejnil svou vlastní verzi videoklipu, ve kterém hraje roli Britney obtloustlý muž a lidé kolem jsou trochu méně euforičtí.

O dost povedenější coververzi přinesla světu skupina Bowling For Soup. Tihle američtí popunkeři vytvořili z lehce vlezlého rádiového popěvku smysluplný konstrukt, který je, alespoň podle nás, možná i zábavnější než originál. Proč tedy není tak známý? Někdo by mohl tvrdit, že za to může punk, který nebaví tolik lidí jako pop.  Jiní se domnívají, že producenti prostě Britney více tlačili. My v Kouli máme za to, že klukům chybí prsa.

Na závěr perlička. Na videu uvidíte …Baby One More Time v podání ruských stařenek. Dámy zpívají za doprovodu dědy, který tahá harmoniku, doprovodné vokály zajišťuje kamarádka tak, jako to uměli jenom loupežníci v Mrazíkovi. Sice máme za to, že zpívají My loneliness is Rybitví, přesto je tahle verze neoddiskutovatelný důkaz, že Britney spojuje lidstvo napříč národy a generacemi.

poll
Témata: