Bruno Mars v Praze rozjel skvělý maturitní večírek

KatarínaStraková

Po prvním českém koncertu havajského zpěváka Bruna Marse musí být i pražskému publiku jasné, že na světě v současné době pravděpodobně nění talentovanějšího popového muzikanta. Mars do Prahy přovezl nejen povedené desky Doo-Woops & Hooligans a Unorthodox Jukebox, ale i výborné tanečníky, energii a spiklenecké pomrkávání.

Osmadvacetiletý Bruno Mars, kterému úsměv ze tváře spadl snad jen při skladbě When I Was Your Man o citově nevyrovnaném vztahu, okamžitě nakazil patnáctitisícové publikum dobrou náladou a s výrazem roztomilého medvídka si získal nejen náctiletou a ženskou část obecenstva.

Kromě toho velmi rychle dokázal, proč patří mezi nejtalentovanější a nejoblíbenější popové umělce současnosti. Že je vynikající tanečník a zpěvák, předvedl třeba ve zmíněné When I Was Your Man, v písničce Travieho McCoye Billionaire nebo v songu Pony, v němž by si ho člověk snadno spletl s Michaelem Jacksonem.

Podívejte se na Marsův koncert z Londonderry

http://www.youtube.com/watch?v=qKBaxV-lyeA

Koncert, který začal lehce před půl desátou duněním bubnů za zataženou oponou potištěnou obrázkem palem, otevřel singl Moonshine a živá kapela. Právě live produkce celému večeru dodala třetí rozměr, hudebníci totiž zároveň skvěle tančili a jejich choreografie dávala koncertu jakýsi další mimoděčný rozměr.

Dobře sestavený a vygradovaný byl i setlist, v němž nechyběly hity Show Me, Marry You, If I Knew nebo Just the Way You Are. S dynamikou si Bruno dovedl pohrát v rámci koncertu i v rámci písně Runaway Baby a celá show tak měla výtečný spád. A když v gospelově aromatizovaném kousku vyzval dívky ke zpěvu verše Do You Love Me, aby jim pak s potutelným mrknutím oka mohl odvětit Yes, I do, ozýval se z tribun hysterický jekot.

Poslechněte si Bruna v Youradiu

Skladbou Treasure Mars a jeho kumpáni zvedli ze židlí většinu fanoušků, řada z nich pak spěchala do uliček mezi sedačkami (speciální plus patří mimořádně dobře tancující dívce z dvanácté řady sektoru 425). V tu chvíli se z O2 areny stal sál vydařeného maturitního večírku  bez partnerských dramat a dívčích svárů, zkrátka takového, jaký se nikdy v historii nebude opakovat.

Bruno Mars dal svým příznivcům včera víc, než za co si zaplatili. Škoda jen problémů se zvukem, které se dostavily v poslední části večer; závěrečný singl Just the Way You Are z první Marsovy desky Doo-Wops & Hooligans proto nevyzněl tak dobře, jak mohl.

Bruno Mars
Support: Mayer Hawthorne
Praha, O2 arena, 6. listopadu 2013

Témata:,