Carly Rae Jepsen, odbornice na sladký pop

Jana-Moravcova

Drapne a nepustí. Jak se šestadvacetiletá zpěvačka a absolventka kanadské SuperStar Carly Rae Jepsen zapsala do povědomí fanoušků, tak směle pokračuje v krasojízdě. Notoricky známý hit Call Me Maybe nyní dostává prodlouženou rukou v podobě cukrátkově popového alba Kiss. Docela vydařeného alba, podotýkáme.

Nejnovější princeznička z rodiny sladkých popových slečen se jmenuje Carly Rae Jepsen. Rodilé Kanaďance nechybí nic, co by taková „holka od fochu“ měla mít – lehce afektovaný zpěv, dostatečně nevinný pohled, krátká sukénka, přebal alba vyladěn do růžova a kámoši Justin Bieber a Owl City. Carly ale linii lacinosti nepřešlápla a přináší hitovou desku, kterou doporučujeme všem dorostencům.

Poslechněte si Carly Rae Jepsen v YouRadiu

Hlavní osu příběhu druhého alba mladé Kanaďanky tvoří chytlavé a snadno zapamatovatelné melodie (Tiny Little Bows, More Than a Memory). Taneční vypalovačky jako Sweetie, Turn Me Up či Hurt So Good ostatně tvoří více než dvě třetiny alba. Výjimkou z dunivého tempa jsou jen kytarová Almost Said It z bonusové edice a klavírní balada Your Heart Is a Muscle, které ale netvoří nutnou a většinou otravnou „must have“ sekci ploužáků. Obě obstojí i samostatně a netrápí posluchače okázalou nudou.

Třetí sekci pak představují dvě skladby s hosty. V první, svižné kytarovce Beautiful, je slyšet stále ještě idol teenagerů Justin Bieber. Ve druhé zaslechnete snadno rozpoznatelný rukopis Owl City (Good Time), která se ostatně objevila i na jeho novince The Midsummer Station (recenze).

Carly Rae Jepsen - KissJestli Carly Rae Jepsen přežije sezónu, ukáže až čas. Potenciál má však rozhodně slušný a jako pokus o zápis do popové kroniky je album Kiss sympatický počin. Hvězdičky, které dokážou vyprodukovat konzistentní album, jež dokáže sekundovat rádiovému hitu, byste na dnešní popové scéně hledali mikroskopem.

Carly Rae Jepsen – Kiss
Vydavatelství: Interscope
Celkový čas: 42:24
Seznam Skladeb: Tiny Little Bows, This Kiss, Call Me Maybe, Curiosity, Good Time (feat. Owl City), More Than a Memory, Turn Me Up, Hurt So Good, Beautiful (feat. Justin Bieber), Tonight I’m Getting Over You, Guitar String/Wedding Ring, Your Heart Is a Muscle, I Know You Have a Girlfriend

Témata: