Cartonnage nabídli v La Fabrice ty nejvybranější lahůdky


Spolupráce s Mobym, cena časopisu Filter v kategorii Objev roku, nominace na Anděla a plánované vystoupení na prestižním festivalu Europavox ve francouzském městě Clermont Ferrand – to je stručný výčet úspěchů české elektropopové skupiny Cartonnage. V pražském klubu La Fabrika včera v rámci turné k albu Curiously Connected premiérově představila videoklip k singlu Patisserie.

Vanda Choco, frontmanka Cartonagge

Čekání na desátou hodinu večerní, kdy koncert skupiny Cartonnage začal, se rozhodně vyplatilo. Před nažhavené fanoušky vtrhla zpěvačka Vanda Choco, kytarista Armin Effenberger, basák Al-esh a bubeník Marek Klasna. Perfektní show, doplněná o projekce na plátně, začala.

Pochoutky…
Byla to právě Vanda Choco, křepčící jak malá holka v roztomilém pestrobarevném kostýmku, která si publikum podmanila už od prvních okamžiků. Ale ani zbytek skupiny se nenechal zahanbit a společně servírovali hladovému publiku jednu laskominu za druhou.
Jako jeden z prvních songů zazněl nabroušený hořký alkoholický drink I Smell Danger, který by se rozhodně neztratil jako soundtrack k filmovému Jamesovi Bondovi. To syntezátorová melodická slovní hříčka Synthetique byla naopak hodně sladkým kulatým lízátkem. Koncert pokračoval našlehanou hymnou Brand New Day a na řadu přišly i nové písně z připravovaného druhého alba skupiny, které by mělo vyjít počátkem roku 2010. Pět novinek, z nichž nejvíce zaujala atmosférická My Name Is Kim, přináší tvrdší zvuk a bohatší aranže.

…a sladký křest
Hlavní chod večera, křest nového videoklipu k singlu Patisserie, servírovali Cartonnage až na konci koncertu. Vanda Choco přinesla ze zákulisí velký čokoládový dort a za účasti režiséra Štěpána Vodrážky, herce Jana Vondráčka i boubelek, které v klipu účinkují, promítli přítomným povedený klip. Po dvou nášupech, při kterých ze sebe kapela vydala doslova všechno, nasycené publikum opustila.
Z předvedeného show se dá vytušit, že Cartonnage na francouzském festivalu Europavox v konkurenci renomovaných zahraničních interpretů České republice rozhodně ostudu neudělají.

Cartonnage
Praha, La Fabrika, 25. dubna