Čekání za to stálo


Rockovými fanoušky dlouho očekávané album Scars on Broadway spatřilo světlo světa v červenci 2008. Tuhle desku je radost si poslechnout až do konce. Pro fanouška tvrdé muziky je to přímo povinnost.

Když System Of A Down v roce 2006 oznámili tvůrčí pauzu na dobu neurčitou, jejich příznivci začali být okamžitě hladoví po sólových projektech členů rozpadající se světoznámé kapely. U zpěváka Serje Tankiana se dočkali poměrně brzo.

Scars on Broadway je projekt kytaristy a skladatele Darona Malakiana a bubeníka Johna Dolmayana. Tito pánové s vydáním první desky mimo System Of A Down sice hodně otáleli, ale čekání se vyplatilo. Bylo by oprávněné domnívat se, že Daron napíše album příliš nevybočující z linie své dosavadní tvorby. Přesto Scars on Broadway znějí osobitě.

Strhující Serious naživo

http://www.youtube.com/watch?v=AuNjdxzU7Hw&feature=related

Album jako celek je velice dynamické a překypuje skvělými nápady. Hned úvodní pecka Serious má strhující tempo a skvělé kytary. I když Daronův hlas není tak technicky vyšperkovaný, jeho písním dodává magickou atmosféru. Daronovy texty už tolik neapelují na společenskou a politickou situaci, ale mají charakter spíš osobní výpověďi. V songu Chemicals vám připomene, že je to pořád ten stejný šílenec, a Cute Machines, tříminutová píseň o dvou větách, vám to jen potvrdí.

Scars on Broadway: Scars on Broadway
Stopáž 45:04, vyd. Interscope Records

Témata: