Celeste Buckingham aneb Co dobrého přinesla SuperStar

Jana-Moravcova

Televizní továrna na zpěváky vypustila do světa další hvězdičku. Pop v podání šestnáctileté Celeste Buckingham ovšem na rozdíl od většiny soutěžních zpěváků působí sympaticky, svěže a optimisticky. Možná, že se dívce s trochou modré krve podaří s deskou Don´t Look Back prorazit i v zahraničních hitparádách.

Debutové album Celeste Buckingham, jedné z finalistek druhého vydání Československé SuperStar, mělo vyjít už na přelomu roku. Celeste ale nic neuspěchala a desku Don‘t Look Back nabídla až v dubnu. Čekání se vyplatilo. Pod producentskou taktovkou Martina Šrámka a Andreje Hrušky vzniklo v bratislavském studiu Littlebeat kvalitní popové album, které vysoce převyšuje nejen superstárovskou produkci, ale také většinu současného mainstreamového československého popu.

Kromě radostného singlu Já a ty od Majka Spirita, v němž Celeste hostovala, o sobě tahle zpěvule dala vědět pilotním singlem Nobody Knows. Kupodivu je to ale jedna z nejslabších písniček desky, oproti zbytku působí až příliš hrubě a jeho R‘n‘B flow špatné zapadá do popového konceptu desky. Ostatně stejně jako jediný slovenský song Mám ťa málo.

Ze singlu Nobody Knows se stal nicméně hit, který Celeste v Česku na čas vysloužil post nejhranější slovenské zpěvačky.
Mnohem zajímavěji se ale tahle mladá holka jeví v rozjařených popových peckách Bleeding nebo Run Run Run, které sedí nejen jejímu věku, ale skvěle v nich uplatní své hlasové dispozice. Především tleskací Run Run Run, ke které se nedávno točil klip, by mohla být letní peckou číslo jedna.

Hitový potenciál ale mají takřka všechny tracky, jichž je Celeste z velké většiny autorkou i textařkou. Ať už je řeč o tanečních kouscích, kytarovce Blue Guitar, baladě Don‘t Look Back či duetu Heart s kolegou ze SuperStar Noahem Ellenwoodem, nenajdeme na albu zbytečný patos nebo samply navíc. U popové desky československé provenience něco nevídaného.

Poslechněte si Celeste Buckingham v YouRadiu

Díky předkům (ano, příjmení Buckinhgam má opravdu co do činění s londýnským palácem) Celesete skvěle zvládá angličtinu, na svůj věk výborně frázuje a spolu se svým týmem dokáže velmi dobře oddělit slušné písničky od balastu.
Celeste Buckingham - Don‘t Look BackJsme zvědaví, co s mladou Slovenkou vymyslí tým Kelly Clarkson, jenž Celeste připravuje na vstup na zámořskou scénu.

Celeste Buckingham – Don‘t Look Back
Vydavatelství: EMI
Celkový čas: 37:10
Seznam skladeb: NobodyKnows, Bleeding, Don´t Look Back, Run Run Run, Blue Guitar, Mám ťa málo (feat. Martin Harich), Hello Stranger, Stupid Love Games, Heart (feat. Noah Ellenwood), Gole Goldun (Persian song)

Témata:,