Ceny MTV: Ovládla je Taylor Swift

Redakce

Americká zpěvačka Taylor Swift ovládla letošní ceny hudební televize MTV, když si ze slavnostního večera v Los Angeles odnesla celkem tři trofeje za nejlepší hudební videa. Mezi dalšími oceněnými byli mimo jiné rapper Kanye West či rocková skupina Fall Out Boy.

Swift si odnesla cenu za nejlepší popový videoklip k písni Blank Space, za který byla oceněna rovněž v kategorii zpěvaček. Hlavní cenu za videoklip roku získala její píseň s hostujícím rapperem Kendrickem Lamarem Bad Blood, která je údajně inspirovaná sporem s popovou konkurentkou Katy Perry.

„Vím, že se hodně řešilo, o čem tohle video je, ale jsem moc ráda, že v roce 2015 žijeme ve světě, kde si kluci můžou hrát na princezny a holky na vojáky,“ komentovala pětadvacetiletá zpěvačka své dílo.

West, jemuž patřily při ceremoniálu vůbec nejhlasitější ovace, si odnesl cenu pojmenovanou po Michaelu Jacksonovi, která patří umělci s novátorským přístupem k tvorbě videoklipů. Nejlepším hiphopovým videem se stala píseň zpěvačky Nicki Minaj Anaconda, skupina Fall Out Boy získala cenu za rockový klip k písni Uma Thurman.

Na scéně se během večera objevila mimo jiné spoře oděná Miley Cyrus, která zazpívala svou novinku o kouření marihuany. Dvě nové písně představil Justin Bieber.

Témata: