Český slavík vyrazil na velké turné

Lubos-Prochazka

A je to opět tady! Český slavík Karel Gott pořádá jednou za dva roky domácí předvánoční turné. A letos tomu není jinak. Ve středu 5. listopadu začala ve zpěvákově rodné Plzni Gottova dvanáctá polistopadová podzimní šňůra s názvem Zpátky si dám tenhle film. Během skoro tříhodinových koncertů bilancuje svoji 50letou pěveckou kariéru. Přitom ale na prahu 70. narozenin říká: „V žádném případě nekončím, jen bilancuji! Vážím si všech, kteří na mé devítikoncertní turné přijdou. Je to důkaz, že své publikum stále zajímám, svým zpěvem a písničkami ho nenudím a tím, jak vypadám, nestraším! Krám s básněmi prostě zatím nezavírám.“

Karel Gott: Nekončím, jen bilancuji!
Jak ukázaly zkoušky na současné zpěvákovo turné v pražské GOJA Music Hall, Gott je ve vynikající hlasové formě a s doprovodnou kapelou Boom! band dokonale sehraný. Proč už nevystupuje se svojí dlouholetou skupinou KGB, kterou v 90. letech po odchodu Ladislava Štaidla vedl Pavel Větrovec? „Živit takový kolos už asi nebylo možné, proto Karel skupinu rozpustil a v současnosti vystupuje už jen s muzikanty najatými přímo na dané koncerty nebo turné,“ řekla Kouli.cz bývalá Gottova sboristka Pavla Forstová. Jedinou dlouholetou spolupracovníci, která „Božského Káju“ na turné doprovází, je tak vokalistka Dasha. Na každém z koncertů s ním zpívá i hit Je nebezpečné dotýkat se hvězd z filmu Kdyby tisíc klarinetů, který dříve „Goťák“ interpretoval s Evou Pilarovou.

Kapelu Boom! band pak při některých písních doplňuje během turné Gottův letitý kamarád, saxofonista a klarinetista Felix Slováček. Jeho si Český slavík vzal letos už na své úspěšné koncerty v Kanadě, Izraeli a v Moskvě. Během vystoupení, která si sám moderuje, publikum postupně provádí všemi dekádami své kariéry – od 60. let až do dneška.

Program turné:
5.11. – Plzeň
7.11. – České Budějovice
10.11. – Ostrava
13.11. – Brno
15.11. – Olomouc
20.11. – Bratislava
26.11. – Praha
1.12. – Liberec
3.12. – Pardubice

Témata: