TOP 6 destinací, které můžete v Evropě navštívit v zimě

Redakce

Kam vyrazit v zimě v Evropě? Podívejte se na naše tipy.

  1. Rovaniemi, Finsko

Vánoce jsou tu vidět až do úplného detailu. A ještě aby ne, jedná se totiž o oficiální bydliště Santa Clause. Oblíbený vousáč visí nad atmosférickou jeskyní Arcit Circle a vy si ji můžete dokonce prohlédnout. Sníh a sobi krásně doplňují tohle krásné místo.

  1. Abisko, Švédsko

Pokud patříte mezi milovníky vážné zimy, tak Abisko je tím pravým místem. Slunce tu v prosinci a v lednu nevychází po dobu několika týdnů, ale pokud chcete vidět polární zář, tak jste tu správně. Pokud se budete nudit, vyrazte třeba na běžky.

  1. Athény, Řecko

Řecko je krásným místem nejen v létě, ale i v zimě. Pokud chcete získat skvělou fotografii vítězného Pantheona, tak v zimě se vám to určitě podaří. Zima je ideálním obdobím, kdy si můžete užít starobylé dědictví této země.

  1. Kodaň, Dánsko

Za pohádkovou zimou jeďte do Kodaně, která je domovem Hanse Christiana Andersena. Užijte si kouzelné a malebné prostředí, které má nádhernou atmosféru. V centru města je úžasný zábavní park, který je v období Vánoc tak trochu kýčovitý, ale velmi romantický.

  1. Budapešť, Maďarsko

Lední bruslení a úžasné okolí, to vše můžete zažít v krásném centrálním parku s obrovským kluzištěm. Pokud vám bude zima, můžete zajít do termálních lázní.

  1. Benátky, Itálie

Úchvatně krásné a poněkud podivné, tak lze nazvat zimní Benátky. Pokud toužíte vidět něco extra, tak přijeďte v době benátského Carnevalu, který je v únoru. Propracované kostýmy a strašidelné masky podtrhují atmosféru a historii města. Taneční kostýmy jsou velmi drahé, ale vy si můžete pořídit masku, která vás bude stát jen pár korun.

Podzimní cestování: Nejlepší místa, kam vyrazit v říjnu

Turistika v zahraničí: Kde si ji nejvíc užijete?