Cestujte jako eko, bio, ezo. Jak?

Redakce

Mnoho lidí při cestování zapomíná nebo nemyslí na životní prostředí. My pro vás máme rady, jak být šetrní k naší Matce Zemi.

  1. Výzkum eko možností pro turistiku – Jste na správné cestě, pokud čtete tento článek. Jedním z nejdůležitějších kroků je mít přátelský vztah k naší Zemi. Pochopení vlivu vaší cesty na klima vás bude inspirovat. Budete se snažit přijmout veškerá opatření, abyste minimalizovali či eliminovali svou stopu.
  2. Najděte si ubytování, které je šetrné k přírodě – Chtějte hotel, kde se minimalizují sociální dopady či poškození pro naši zem. Existuje více možností luxusních letovisek, která na životní prostředí myslí. Takže se nebojte, něco vyberete.
  3. Cestujte s lehkostí – Těžká letadla za sebou nechávají větší uhlíkovou stopu, než ta lehká. Proto tedy cestujte s menšími zavazadly, abyste letadlu odlehčili.
  4. Cestujte dopravou, které je šetrná – Místo autem jezděte na kole. Snížíte tak v ovzduší oxid uhličitý. Nezapomeňte na to ani na své dovolené.
  5. Lety bez mezipřistání – Pokud usilujete o snížení uhlíkové stopy, tak cestujte přímým letem.
  6. Věnujte pozornost eko politice – Když míříte na nové místo, tak si udělejte vlastní průzkum, jaká tam mají pravidla. Každá zem má své postupy a můžete se tak připravit, jak udržet zem v čistotě právě u nich.
  7. Eco Travel Apps – Vzhledem k tomu, že zájem o životní prostředí opravdu narůstá, tak není divu, že jsou tu i aplikace, které vám pomohou. Můžete si stáhnout třeba GiveO2, Leafully, GoodGide nebo PaperKarma.

Unikátní cestovatelský blog na Instagramu: Holka jezdí po světě a jí

Galerie: Taiwanský pár geniálně paroduje dvojici #FollowMeTo