Charlie Straight zahráli fanouškům na zahradě. Mezi ovcí a kozou

Hana-Slivova

Venkovské stavení, veliká zahrada, ovce, koza, pes, spousta jídla, padesát kamarádů a kapela Charlie Straight. Tak to vypadalo v neděli odpoledne na pozemku rodiny Senftů ve Stříbrné Skalici. Bratři Senftové zvítězili ve speciální soutěži, jejíž cenou byl domácí koncert kapely. Nutno dodat - povedl se výborně. Koukněte na video.

Charlie Straight, čtveřice muzikantů z Třince, odměnila speciálním domácím koncertem vítěze video soutěže "Hrajte víc Charlie Straight". Kromě bratrů Senftových se na zahradě jejich vesnického domku ve Stříbrné Skalici sešli pod velikou vrbou kamarádi, široká rodina a také domácí Charlie Straight na zahradě u Senftů zvířata.

„Naši příznivci si stěžovali, že nás málo hrají rádia. Tak jsme si řekli, proč jim nedat šanci s tím něco udělat,“ popsal nápad vyhlásit soutěž pro fanoušky basák Johnny Cienciala. „Vzniklo asi deset videí, některé z nich jsou hodně propracované a asi dalo dost práce je vyrobit. Všechny se dají najít na YouTube, stejně jako záznam tohoto domácího koncertu ze Stříbrné Skalice,“ doplnil Johnny.

Na celou akci se rodina Senftů řádně připravila. Maminka výherce Lukáše, dvacetiletého vysokoškoláka z Prahy, napekla a navařila celou řadu dobrot, po koncertě se také opékaly buřty. „Přípravy trvaly asi týden,“ komentovala paní Senftová s úsměvem talíře plné řízků, vdolků, koláčků, řezů, chlebíčků a dalších pamlsků.

Charlie Straight u Senftů na zahradě

Občerstvení se, stejně jako počasí a samotná show na zahradě, kam dorazilo asi padesát kamarádů bratrů Senftových, podařilo. „Koncert dopadl výborně, ještě líp, než jsme si představovali,“ řekl Lukáš Senft, sám muzikant, který kapelu objevil loni na festivalu Rock for People.

KOULE.CZ TOUR CHARLIE STRAIGHT

15. 9. Plzeň (Zach´s Pub)
24. 9. Vysoké Mýto (M Klub)
30. 9. Olomouc (Horní náměstí, Festival světla a videomappingu)
1. 10. Ostrava (Garage)
4. 10. Brno (Fléda)
6. 10. České Budějovice (KD Metropol)
11. 10. SaSaZu (Praha)

„Atmosféra tu byla krásná. Okolo chodila koza, ovce, pes a kočka, tančily i malé děti, které obvykle na naše koncerty nechodí, z toho jsem měl vážně radost,“ svěřil se po zahradním koncertě frontman kapely Albert Černý, jenž bojoval s unavenými šlachami na pravé ruce. Na jeho výkonu to ale nebylo znát, do kytary se opíral se stejnou vervou jako obvykle, nešetřil ani hlasivky; elektrický koncert v klidné vesnici nedaleko Sázavy musel být slyšet snad až v Benešově.

Fanoušky a fanynky, kteří se na soukromou akci ve Stříbrné Skalici nedostali, ale čeká ještě něco lepšího. Kapela s aktuálním hitem School Beauty Queen ze seriálu 4Teens (Charlie Straight natočili v New Yorku klip School Beauty Queen), se totiž ve Skalici rozcvičila před velkou podzimní šňůrou.

Hrajte víc Charlie Straight – vítězní bratři Senftovi

Koule.cz tour Charlie Straight se uskuteční na přelomu září a října. Kapelu uslyšíte v Plzni, Vysokém Mýtě, Olomouci, Ostravě, Českých Budějovicích a v Brně. Na poslední koncert v pražském SaSaZu 11. října chystá kapela speciální show.

Témata:,