Chcete se divadelně pobavit? Vyrazte do Plzně

Redakce

Divadla mají sice stále ještě divadelní prázdniny, ale to neznamená, že by se vůbec nehrálo. Například Plzeň, tam probíhá již 9. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem, v rámci něhož jsme navštívili představení Prokletí rodu baskervillů aneb Pozor, zlý pes! A můžeme s klidným svědomím říct, že se jednalo o jednu z nejlepších her, které jsme kdy viděli.

Inscenace inspirovaná motivem slavné knihy sira Arthur Conan Doylea o tajemném psu na blatech v Baskervillu je skvělá od začátku do konce. Ani chvíli se nenudíte.

Pavel Batěk se role Sherlocka Holmese ujal s naprostou lehkostí. Dedukční schopnosti i způsob jejich prezentace opravdu baví, stejně tak jako jeho úvodní monolog a převlek cikánské ženy – to bylo naprosto fascinující.  

Společné dialogy s dr. Watsonem v podání Zdenka Velena jsou trefné a vtipné. Ústřední dvojici zdárně sekundují i ostatní herečtí kolegové: Zdeněk Rohlíček jako Henry Baskerville, Marek Adamczyk v roli sluhy Barrymora, Zdeněk Mucha jako atypický dr. Mortimor, Michal Štěrba jako Stapleton, Vilém Dubnička v roli tajemného muže a jediná slečna, křehká Karolína Herzinová jako Dolores Stapleton.

Spolu s povedenou scénou, kostýmy a otevřeným prostředím U Zvonu, kde byly dobře využity zvukové i světelné efekty, bylo toto představení velice zdařilé a rozhodně stojí za zhlédnutí. Ale pozor, hraje se jen do úterý 26. července.

Léto na plné koule aneb kam vyrazit za kulturou v červenci? VELKÝ PŘEHLED AKCÍ Z CELÉ ČR

Galerie, která bere dech: Jeden den v životě baleríny