Christina Aguilera má problém. Spletla americkou hymnu

matoush

Christině Aguileře se splnil sen každé americké zpěvačky. Byla to ona, kdo zpěvěm státní hymny zahajoval přenos finále národní fotbalové ligy Super Bowl. Ta stejná Christina Aguilera zároveň zažila i nejhorší noční můru - před stem milionů američanů zaměnila text. Banalita? Klopýtnutí, které se může stát každému? To bychom nesměli být v Americe.

Jmenujete se Christina Aguilera a máte vystoupit v nejsledovanějším televizním pořadu roku. Každá druhá zapnutá televizní obrazovka ukazuje vás a budete to právě vy, kdo naživo a bez doprovodu zazpíváte státní hymnu. Začnete skutečně majestátně a pak to přijde. Opět opěvujete široké pruhy a jasné hvězdy, “na něž jsme hrdě hleděli, jak vlají při západu slunce", namísto “co při nebezpečném boji nad pevností bylo vidět, jak statečně vlály.”

Christina zpívá hymnu během zahájení Super BowlDrobnost? Možná pro nás, nikoliv pro patetické Američany. Christina se už za zaškobrtnutí omluvila: "Tak jsem se nechala unést, že jsem na chvíli ztratila hlavu. Jen doufám, že i přes chybu všichni cítili, jak tuhle zemi miluju. A že duch hymny se nevytratil," vzkázala agentuře AP.

. Chyba přijde zhruba v čase 0:53. Vy byste ji poznali?

I tak je ale jasné, že letos bude naprosté většině amerických pisálků úplně ukradené, kdo Super Bowl vyhrál (Green Bay Packers, kteří porazili Pittsburgh Steelers 31:25 a po 14ti letech opět dosáhli na titul). Raději rozcupují nebohou Aguileru, která se ztratila v obskurně krkolomném textu americké hymny. Řadě diváků se navíc nelíbil ani styl, v němž zpěvačka hymnu přednesla.

poll

Jak to vysvětlím dětem?
Že celou událost rozmázne Perez Hilton, nás nepřekvapuje. Spíše nás pobuřuje, že potřebu informovat čtenáře o této světoborné události mají i seriózní weby a listy.
A nechybí samozřejmě ani komentáře patriotů, co jich jen v Americe je: “Zničila to, je to příšerné,” vykřikuje “Ghost” na webu tmz. “Je to zcela nepřijatelné, jak to mám vysvětlit svým dětem,” ptá se rozezlená anonymka.

Pro paní v diskuzi má náš Šrumec radu: Dětem řekněte, že se Christina Aguilera spletla.
A pro čtenáře Koule máme výzvu: zapamatujete si alespoň první dvě sloky americké hymny?

Témata: