Chytrá „popina“ z pera Lily Allen


Chytlavé rytmy, nápadité texty, hravé melodie. Nová Lily Allen zůstala stejně svá jako na debutové desce Alright, Still. Posunula se ovšem kousek dál. I když si v novém albu It´s Not Me, it´s You nehraje na umění, dokázala protentokrát zaujmout deskou jako celkem, ne pouze několika do zblbnutí omílanými hity.

Tohle nejsem já, to jsi ty, to jste vy. Vy všichni, kteří byste se s ní měli ztotožnit a vykašlat se na umění. Vytvořit hodnotný song je docela věda. Stejně jako napsat nehodnotnou písničku, která se ale bude setsakra dobře prodávat, protože zaujme na první poslech.

Komu se nová deska Lily Allen nelíbí? Přečtěte si opačný názor.

Vážení, letos to bude především o zábavě
Lily Allen
tenhle potenciál má a naplnila ho dokonale. A lépe než kdokoliv jiný odhadla náladu letošního roku. Kytarovkám odzvonilo, letos bude v kurzu elektronika a disko. Což potvrzuje i fakt, že deska It´s Not Me, it´s You je jedním z nejžádanějších artiklů na soudobém hudebním trhu. Jakou rychlostí se přenáší z ruky do ruky po síti, to se říci nedá, ale singl The Fear (podpořen hravým retro klipem) se vyšplhal po žebříčku nejprodávanějších singlů až na vrcholek.

Podívejte se na retro klip k songu The Fear

Potlesk nepatří jen samotné Lily, ale taktéž vynalézavému producentovi Gregovi Kurstinovi. Společně se totiž nebáli natočit desku plnou experimentů se sladkým dívčím popem, vyladěným prvky country, elektronikou, akustickými nástroji  a retro nádechem… Ležérní Lily, průměrný hlas, neobvyklé aranže, hravost a v první řadě prodejní potenciál. Z toho vyšla dobrá „popina“. A když sladkým hláskem zpívá Fuck You ve stejnojmenné písni, posílá tím dozajista do háje všechny, kteří by raději něco „hodnotnějšího“. Vážení, letos to bude celé především o zábavě.

Lily Allen: It´s Not Me, It´s You
Stopáž 42:40,  vydalo EMI
Skladby: Everyone’s At It, The Fear, It’s Not Fair, 22, I Could Say, Go Back To The Start, Never Gonna Happen, Fuck You, Who’d Have Known, Chinese, Him, He Wasn’t There

 

Témata:, ,