Čí tweety byly letos nejvíc retweetovány?

Redakce

Není to ani Ellen DeGeneres ani Justin Bieber. Pomyslné ocenění za nejvíc retweetů, tedy určité formy překopírování krátké zprávy na Twitteru na osobní stránku, zůstalo letos v „jednom domě“, konkrétněji v hysterii vyvolávajícím boybandu One Direction.

Vlastně se to dalo trochu čekat, neboť odchod jednoho z členů takto populárního uskupení zpravidla zvyšuje i zájem o skupinu samotnou. Na rekordmana všech tweetů (ono proslavené oscarové selfie Ellen DeGeneres) ale stále ještě nikdo nemá (aktuálně 3 336 805 retweetů).

A co že tak významného chlapci světu sdělili, že si to nasdílelo tolik lidí? Prvenství si odnáší Harry Styles, který u příležitosti odchodu Zayna Malika napsal jednoduše a prostě: „Navždy s láskou. H“ (nyní 740 922 retweetů). Stříbro si vysloužil onen „bad boy“ Zayn Malik, když takto pogratuloval svým exkolegům k úspěchu jejich nového singlu: „Jsem hrdý na svoje kluky, nový singl je totální nářez. S velkou láskou J x“ (569 480 retweetů). S aktuálními 497 561 retweety se na třetím místě umístil Liam Payne, který prostě jen chtěl poděkovat fanouškům a tak tweetnul: „Páni, pět let, pět kluků, ani nevím, jak vám všem poděkovat za ty úžasné chvíle, Louisi, Nialle, Harry a Zayne, děkuju vám za všechno.“ Pozadu nezůstal ani Louis Tomlinson (414 323 tweetů) s podobným poděkováním jako Liam, ale přeskočil ho přece jen americký prezident Barack Obama se svým historickým sdělením, že homosexuální páry mohou nyní ve Spojených státech uzavírat sňatky (448 010 retweetů).

Pokud vás zajímá, co se dělo na ostatních významných sociálních sítích, tak je užitečné vědět, že nejdiskutovanější osobností na Facebooku byl ostrovní zrzek Ed Sheeran, hned za ním cupitají Taylor Swift, Nicky Jam a Wiz Kalifa. Co se týče audiovizuálního průmyslu, kralovaly Facebooku „Game of Thrones“ a „Star Wars: The Force Awakens“. Instagramová fotografie, která získala nejvíce lajků, byla ta od Kendall Jenner.

Justin Bieber v rámci turné zamíří i do Prahy, hurá!

Příběhy fanynek, které měly sex s hvězdami: Jaký je v posteli Bieber nebo Will.I.Am?