Cmorik a Smatanová, večírek mladých slovenských hvězd

Lubos-Prochazka

Do Prahy se jedou představit slovenské popové jedničky, písničkářka Zuzana Smatanová a rockej Peter Cmorik. Jejich společný koncert se odehraje v Lucerna Music Baru.

Slováci Zuzana Smatanová a Peter Cmorik mají od podzimu na trhu nová alba – jmenují se Gemini a Jedno si želám. Pokud jde o počet Sláviků, Petr má čtyři, Zuzana pět. "V Česku naši muziku tolik neznají, ale i tak je to tu pokaždé velmi příjemné," říká před koncertem v populárním Lucerna Music Baru Cmorik. Fanoušci písničkářství se tak za týden mohou těšit na slovenský večírek s talentovanými umělci.

Peter Cmorik (30)
Vyhrál v roce 2006 soutěž Slovensko hledá SuperStar II. Vyrůstal v Rožňavě, od pěti let hrál na klavír, od šesti let navštěvoval Základní uměleckou školu. V době dospívání Absolvoval Univerzitu Mateja Bela v Banskej Bystrici.Čtěte na Kouli: Chtěl bych hrát s Ericem Claptonem, říká SuperStar Peter Cmorik

Peter Cmorik

Zuzana Smatanová (25)
Poprocková zpěvačka zpívající ve slovenštině a angličtině. Písničky si skládá sama, stylově svou hudbu přirovnává k Avril Lavigne a Alanis Morissette. V roce 1998 ji přijali na Pedagogickou a sociální akademii do Turčianských Teplic, ale víc než povolání učitelky ji tam lákala hudba.

Zuzana Smatanová

Zuzana Smatanová + Peter Cmorik
Kdy: úterý 11. května
Kde: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha 1
Čas: 21.00
Vstupenky: 297 Kč v síti Ticketpro, 270 Kč v Lucerna Music Baru